Handbal Inside bestaat zes jaar en is nog niet klaar

Handbal Inside blaast vandaag zes kaarsjes uit. Mede-eigenaar en international Bobby Schagen (31) over het ontstaan van het platform en de toekomstvisie.

Advertentie

“We zijn in 2015 begonnen met Handbal Inside, omdat we met een klein groepje liefhebbers het gevoel hadden dat er behoefte was aan meer promotie voor de handbalsport. Vanuit dat gevoel werken we eigenlijk nog steeds”, opent Schagen het gesprek. Een perfecte timing in 2015, want nog geen drie weken later verrasten de Oranjedames met zilver op het WK in Denemarken.

Het grote publiek maakte kennis met Estavana Polman en Tess Wester. Zo kreeg Handbal Inside een kickstart. Jaren later kun je voor het laatste nieuws en interviews op de website van het platform terecht en vinden liefhebbers elkaar op social media.

Community wordt sterker
“De landelijke media heeft vaak alleen in december aandacht voor het handbal en dat is natuurlijk elf maanden te weinig, vinden wij”, gaat Schagen verder. Hij is prof in Duitsland, speelt al jaren voor Oranje én erg geïnteresseerd in marketing en journalistiek. “We hebben in de afgelopen zes jaar een hoop fijne mensen aan ons kunnen binden met diezelfde liefde voor het handbal en dat is heel waardevol voor het platform.”

Advertentie

Sinds 2016 brengt Handbal Inside vier keer per jaar een magazine uit. Het platform is een vast gezicht op de belangrijke persconferenties van het NHV tijdens interlandweken van de nationale ploegen. Volgens de redactie zijn de podcasts van Handbal Inside een aanrader.

Na een stukje verjaardagstaart gaat de laptop van de redactieleden snel weer open, want met het WK voor de deur is het showtime. Collega van Schagen Stijn Steenhuis (28) vult aan: “De community is sterker geworden en aan ons de taak hen op een bijdetijdse manier te laten genieten van de handbalsport. Ik hoop dat wij hen kunnen blijven verbinden: op de tribune, in de kleedkamer en tijdens de derde helft.”

Commerciële deals
Ook Jasper Steenhuis, het derde lid van de redactie van Handbal Inside, kijkt uit naar wat komen gaat. Schagen besluit: “Met het magazine en samenwerking met Weplayhandball.nl hebben we in de toekomst twee pijlers die voor opbrengsten kunnen zorgen waarmee we nog meer tijd en energie in het platform kunnen steken. Zodat de mooie verhalen die er schuilen in de handbalwereld nog vaker en beter verteld kunnen worden.” 

Klik hier om lid te worden van het Handbal Inside Magazine

Foto: FotoReza

Advertentie