Herboren Volendam meldt zich in titelstrijd

By 31 maart 2018Voorpagina

KRAS/Volendam is terug in de titelstrijd. Na rust rolde de formatie van Peter Portengen landskampioen OCI-LIONS op: 30-27.

Voor de pauze was LIONS, dat niet kon beschikken over spelmaker Stavast, de betere partij. Na rust maakte Volendam snel een achterstand (12-15) goed. Hinskens en Van Schie waren verantwoordelijk voor de aansluiting: 18-18.

Vanaf de veertigste minuut versnelde de thuisploeg uit Noord-Holland. Volendam, dat de kampioenstrijd startte met een knappe uitzege bij Bevo, liet LIONS de hielen zien. Het publiek in sporthal Opperdam ging in de slotminuut op de banken na een stop van Schellekens.

Één punt
Door de overwinning nadert Volendam de Limburgse titelhouder, dat drie bonuspunten meer had dan de oranjehemden, tot één punt. FIQAS/Aalsmeer en Herpertz/Bevo deelden de punten in de bloemenstad: 28-28.