Hoiting hoopt niet nog één, maar twee wedstrijden te brullen voor LIONS

Hij keepte weer eens de sterren van de hemel, maar zag LIONS in eigen huis toch onderuit gaan tegen Aalsmeer (23-27). Luuk Hoiting (28) hoopt niet dat aanstaande zaterdag zijn fraaie carrière in uitgerekend De Bloemhof eindigt. 

Advertentie

Twee dagen lang is Hoiting ziek geweest van de nederlaag in de best-of-three. “We hebben 2021 één slechte wedstrijd gespeeld. Dat was afgelopen zaterdag. Daarvoor waren we er tien op rij ongeslagen. Misschien zijn sommige jongens zenuwachtig van het woord ‘finale’ geworden”, vertelt de doelman van LIONS.

Van plankenkoorts heeft Hoiting geen last. Sterker nog: hoe gevaarlijker de tegenstander, des te meer zin heeft de Limburgse goalie in de strijd. “Ik vind het wel mooi om lekker het gif te zijn. De jongen waar de fans van de tegenstander een beetje een hekel aan hebben. Dan gaan ze me niet snel vergeten”, lacht Hoiting. Buiten het veld is hij een gentleman. “Ik geniet ervan om voor onze eigen supporters te spelen, maar ga er ook in een andere hal helemaal voor.”

Rustiger tussen de palen
Dat laat de afscheidnemende keeper al het hele kalenderjaar zien. Vaker dan eens heeft Hoiting LIONS in de HandbalNL League aan de zege geholpen. “Ik weet niet precies wat mijn percentages zijn, maar het is inderdaad een lekker seizoen. Is het beter dan voorgaande jaren? Het is constanter. Ik sta rustiger tussen de palen en ben erg gefocust. Ik wilde er nooit aan, maar ik denk dat het te maken heeft met mijn leeftijd.”

Advertentie

In het seizoen 2014/2015 werd hij in het kampioensjaar van LIONS al uitgeroepen tot Keeper van het Seizoen. “Ik heb bewezen ook jong te kunnen presteren. Op mijn negentiende maakte ik al mijn debuut voor Oranje”, legt Hoiting uit. “Maar de laatste tijd sta ik met een glimlach in het doel en dat is een goed teken. Ik voel me heerlijk en rustig. Het vertrouwen in eigen kunnen is gegroeid en daarmee ben ik een stabiele factor voor mijn ploeg.”

Bart Ravensbergen
Waar generatiegenoot Bart Ravensbergen de stap naar het buitenland heeft gemaakt en bij HSG Nordhorn-Lingen in de Bundesliga uitkomt, is Hoiting altijd in eigen land en LIONS gebleven. Een bewuste keuze. “Ik heb mijn maatschappelijke carrière voorrang gegeven en ben daar nog altijd blij mee, hoor. Ik ga het marketingbureau van mijn vader overnemen”, weet hij. “Maar natuurlijk heb ik er wel eens over nagedacht. Zou ik op hetzelfde, hoge, niveau als Bart gepresteerd hebben? Daar ga ik nooit achterkomen. Ik ben trots op Bart en kijk uit naar mijn eigen toekomst.”

Na de zomer meer tijd voor zijn vriendin Bo Limpens, oud-speelster van onder meer V&L, het bedrijf en andere sportieve activiteiten. “Maar eerst zaterdag. Er is maar één optie en dat is dat we nog twee keer winnen van Aalsmeer”, is Hoiting gebrand. “Dat gun ik de club en de jongens. Voor mij is er niets mooiers dan mijn loopbaan met een vette hoofdprijs te kunnen afsluiten.”

Verhitte potjes
Alleen dan verlaat de altijd fanatieke Hoiting, die volgend seizoen twee keer in de midweek de keepers van het eerste van LIONS gaat begeleiden, met een gerust gevoel het parket. “We moeten nog twee keer winnen”, is de simpele conclusie van Hoiting. “Waarvan één keer in Noord-Holland. Daar hebben we veel verhitte potjes gespeeld. Heerlijk.”

Foto: FotoReza

Advertentie