Hoiting na sterke reeks: Schaal telt gewoon

In het L1-programma AvondGasten Sport heeft doelman van LIONS Luuk Hoiting (27) de sterke herstart van de koploper van de HandbalNL League uitgelegd.

Advertentie

LIONS is in 2021 nog ongeslagen. De derbyzege op Bevo (34-27) afgelopen zaterdag betekende de vierde competitiewinst op rij.

En dat terwijl Hoiting en consorten in de herfst van 2020 nog aan het morsen waren. “We zaten er niet lekker in”, geeft de goalie toe. “In vier of wedstrijden hadden we maar drie punten en dat was niet bekend voor ons. Toen kwam de coronaperiode, maar je wist nu hoe we eruit zouden komen. Achteraf gezien kun je zeggen dat die coronabreak op het juiste moment is gekomen, want we zaten er echt niet lekker in.”

Individueel en in tweetallen
Door de uitstekende herstart voert LIONS de ranglijst weer aan. De top-2 van de HandbalNL League speelt in een best-of-three om de landstitel. “We zitten nu in een reeks van vier hele krachtige wedstrijden die we allemaal overtuigend hebben gewonnen.”

Advertentie

Volgens Hoiting is er in de winter ondanks alle beperkingen veel werk verricht in Sittard-Geleen. “Soms individueel, dan weer in tweetallen of soms met de hele selectie, met behulp van coronatesten”, legt hij uit. “De trainer heeft daar een belangrijke rol in gespeeld en natuurlijk ook het bestuur die hebben gezorgd voor de faciliteiten.”

Op dreef
Sinds 2009 maakt de Limburgerse doelman al onderdeel uit van de hoofdmacht van LIONS. Hoiting maakte de verloren finales tussen 2010 en 2014 mee, maar ook de waanzinnige jaren die daarop volgden. Tussen 2015 en 2017 wist LIONS negen hoofdprijzen te winnen.

Ondanks dat er geen publiek op de tribune zit en er slechts vijf kanshebbers op de landstitel zijn, snakt Hoiting naar de finale. “Het is een prijs, het is zeker anders, maar als je landskampioen kan worden, telt die schaal gewoon”, besluit hij in de talkshow. “We zijn wel lekker op dreef, maar er moeten nog genoeg wedstrijden worden gespeeld.”

Foto: FotoReza

Advertentie