Skip to main content

Hurry-Up kan geschiedenis schrijven in Europa

By 25 maart 2017Voorpagina

JMS/Hurry-Up speelt vanmiddag de eerste wedstrijd in de kwartfinale van de Challenge Cup. Als de Zwartemeerse club een week later in Slowakije de halve finale haalt schrijft het namens Nederland geschiedenis in Europees verband.

Advertentie

“Dit is een unieke ervaring”, weet Tommie Falke zeker. “Alleen de reis is al een hele belevenis. Dit maak je niet vaak mee als handballer in Nederland. Je speelt stuk voor stuk tegen goede clubs. Het zijn mooie wedstrijden.” Het Slowaakse HKM Sal’a is de volgende opponent.

Geloof
Na het Turkse Göztepe SK trof Hurry-Up MSK Povazska Bystrica uit Slowakije. Een elf doelpunten achterstand werd in Emmen goed gemaakt. “Je houdt er rekening mee dat het kan gebeuren, maar gaat er niet vanuit”, denkt de hoekspeler terug naar de desbetreffende zondag. “Toen we in de tweede helft elf voor kwamen ga je geloven dat het kan gebeuren. Echt bizar. Je verwacht het niet.”

“Een slechtere start dan de vorige ronde kan niet”

De formatie van Vlijm is gewaarschuwd. Een tweede Houdini-act lijkt niet mogelijk. “Een slechtere start dan de vorige ronde kan niet”, lacht de Emmenaar. “Het zou lekker zijn als je met een paar doelpunten in je voordeel volgende week die kant op kan. Maar dat zegt niet alles. In dit toernooi moet je twee keer goed presteren als je door wil.”

Aalsmeer overtreffen
De Zwartemeerders kunnen de prestatie van Fiqas/Aalsmeer overtreffen. De Noord-Hollanders strandden vorig jaar in de kwartfinale van de Challenge Cup. “Dat zou fantastisch zijn voor een club als Hurry-Up”, besluit Falke. “We komen eigenlijk nog maar net kijken.”

De eerste wedstrijd in de kwartfinale begint om 17:00. Het duel is live te volgen op Podium.TV.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie