Skip to main content

Hurry-Up mikt op buitenlandse spelersmarkt

By 13 november 2016november 14th, 2016BENE-league, Voorpagina

JMS/Hurry-Up verloor zaterdagavond voor de vierde keer op rij. Na een goede reeks lijkt de koek even op voor de smalle selectie van Martin Vlijm. De debutant in de BENE-League hoopt zich in de winter te kunnen versterken.

Advertentie

Tegen Achilles Bocholt hield Vlijm Tomas Bernatavicius aan de kant. De Litouwer kampt met schouderklachten en gaat maandag onder de MRI. “We spelen donderdag tegen Bevo en in het weekend Europees. Dus heb ik hem gespaard. Dat doe je natuurlijk liever niet als de kampioen van België op bezoek komt. Maar we kunnen niet anders. Hopelijk valt de schade mee”, is de coach van Hurry-Up duidelijk op Podium.TV.

Suelmann uitgeput
Een van je beste schutters noodgedwongen sparen in eigen huis. Dat doet pijn. De Drenten gingen met een té kleine selectie het avontuur in de BENE-League aan en betalen daar nu de prijs voor. “Ik heb voorspeld dat dit ging gebeuren”, vertelt Vlijm. “We hebben het nog kunnen uitstellen.” Zélfs Ronald Suelmann, het niet te stoppen boegbeeld van de club, moest in het laatste kwartier in het duel tegen Bocholt zijn tegenstander een aantal keer laten lopen. Ice packs vloeiden rijkelijk na het laatste fluitsignaal.

“Dan moet je denken aan internationale jongens die geen club hebben”

De club richt de pijlen op versterkingen uit het buitenland. “Dan moet je denken aan internationale jongens die geen club hebben”, legt de Amsterdamse oefenmeester uit. “En dan moet je uitvinden: waarom spelen ze niet? Zijn ze niet fit of hebben ze het niveau niet. Ik heb tegen Lenders gezegd, de coach van Bocholt, dat ik hoop dat hij tijdens het uitduel in België hele andere koppen te zien krijgt.”

Kroaat op proef
Aankomende week meldt de eerste proefspeler zich in Zwartemeer. Een Kroatische cirkelspeler gaat op trainingsstage bij de oranjehemden.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie