Hurry-Up kan ticket voor kruisfinale boeken

By 23 maart 2017Eredivisie, Voorpagina

JMS/Hurry-Up heeft uitstekende zaken gedaan in kampioenspoule B. De aantrekkelijke topper in Volendam werd met 28-30 gewonnen.

Advertentie

De thuisploeg kende een vliegende start door een reeks goals van Dani Baijens. Hurry-Up antwoordde snel via Suelmann, Trainavicius en Falke vanaf 7-meter (7-10). Volendam was slordig in de afronding, terwijl de formatie van Vlijm effectief om sprong met de kansen.

Aansluitingstreffer
Na rust (12-16) zette Kras/Volendam met succes een inhaalrace in via schutter Jaap Beemsterboer. Doelman Aagaard kon met een aantal goede stops de aansluitingstreffer van Jordy Baijens niet voorkomen. Nieuweling Mrsulja tekende vijf minuten voor tijd voor de 25-25.

De oranjehemden uit het vissersdorp leken klaar voor de perfect getimede eindsprint. Echter vond Dani Baijens tot twee keer toe het net niet. Eerst schoot de spelmaker de lat in twee├źn, waarna de Rotterdammer een strafworp hoog over mikte. Via 27-29 besliste Ronald Suelmann een aantal tellen voor het eind het duel in voordeel van de Zwartemeerders.

Zeven punten
Door de uitoverwinning komt Hurry-Up op zeven punten uit vier duels. De ploeg mag Volendam naar plek twee. Targos/Bevo, dat met twee punten op plek drie staat, mag nog hopen op de kruisfinale. De beste twee ploegen per groep gaan door naar de laatste vier.

Tussenstand kampioenspoule B:
1. Hurry-Up 4-7
2. Volendam 4-5
3. Bevo 3-2
4. E&O 3-0

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie