Skip to main content

Hurry-Up van Miedema in Athene: “Het gaat heel intens worden”

Van alle Nederlandse clubs in de tweede ronde van de EHF European Cup heeft Hurry-Up dit weekend de moeilijkste opgave. Patrick Miedema (31) en consorten gaan op bezoek bij oud-winnaar AEK Athene.

Advertentie

In 2021 wist AEK Athene de toenmalige EHF Challenge Cup te winnen. In dat jaar pakte de ploeg uit de hoofdstad van Griekenland ook de dubbel in eigen land. “Zij zullen in dit tweeluik de favoriet zijn. Dat is meer dan duidelijk”, opent Miedema het gesprek.

HC Berchem werd in september door Hurry-Up, de huidige nummer acht van de BENE-League, geklopt. Zowel in Luxemburg als Emmen trokken de Drenten aan het langste eind.

Helft lang uitgejoeld
Volgens Miedema staat de Zwartemeerders een heel bijzondere ambiance te wachten. “Grieken zijn handbalgek”, gaat de spelbepaler van Hurry-Up verder. Voorafgaand aan de uitwedstrijd in Athene heeft hij gebeld met oud-ploeggenoot bij HSG Nordhorn-Lingen Robert Weber. De Oostenrijkse vriend van Miedema speelt voor rivaal Olympiakos. “Enkele weken geleden speelde Robert in Athene (25-22 voor AEK Athene, red.) en werd een helft lang met het thuispubliek in zijn rug uitgejoeld. Het gaat heel intens worden.”

Advertentie

“Maar we gaan niet naar Griekenland om vakantie te houden”, benadrukt Miedema. “We gaan proberen het tempo op te voeren. Daar houden zij niet van. We moeten een zo goed mogelijke uitgangspositie verschaffen voor de return.”

Zondagmiddag om 16:00
Al jaren laat Hurry-Up zich in Europa zien. Soms vliegen de oranje-zwarten er al in de eerste ronde uit. Dan kost het de Drentse BENE-Leagueploeg vooral veel geld. “Zo’n trip naar Griekenland helpt het team te groeien. Je bent een aantal dagen samen en non-stop met handbal bezig. Daar haal je mooie momenten uit als team.”

Zondagmiddag om 16:00 start voor Hurry-Up het heenduel op de vloer van de ongeslagen koploper in de Griekse eredivisie. Net als PAOK heeft AEK Athene de eerste vijf partijen van het nieuwe speeljaar gewonnen. De return in de EHF European Cup is op zaterdagavond 5 november om 19:00 in Emmen.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie