“Ik ben bereid mijn tanden erin te zetten”

By 10 juli 2020BENE-league, Featured

René de Knegt (24) is een van de gegadigden Gerrie Eijlers op te volgen bij Oranje. De goalie uit Zoetermeer heeft zijn eerste seizoen bij landskampioen Aalsmeer achter de rug. “Ik had er meer van verwacht.”

Advertentie

Na een avontuur in Zwartemeer bij Hurry-Up tekende De Knegt in 2019 in Noord-Holland. Daarmee ging de doelman ook weer op geboortegrond in Zuid-Holland wonen. “Tijdens mijn periode bij Hurry-Up woonde ik in Drenthe en ging ik op vrije dagen bij jeugdwedstrijden van de verenging kijken. Ik had toch niets anders te doen. Door mijn overstap naar Aalsmeer beschouw ik handbal professioneler. Je rijdt naar De Bloemhof voor de training en na de tijd ga je weer naar huis waar tijd is voor andere zaken. Het bevalt me wel”, opent De Knegt het gesprek.

Bij Hellas brak hij door. Clubs uit de BENE-League stonden in de rij voor het goedlachse talent. Bij Aalsmeer hoopte De Knegt om de knikkers te spelen. “Het begon goed met de winst van de Supercup, maar al snel vielen de resultaten tegen”, krabt hij zich achter de oren. “Het bleek toch lastig heel veel nieuwe jongens meteen in te passen. Ook ik moest mijn plekje onder de lat, en in de verenging, vinden. Het liep niet lekker. Ik had er meer van verwacht.”

Concurrent
In de tweede seizoenshelft rukte Aalsmeer op. Ook De Knegt kon steeds vaker zijn stempel op de partijen van de formatie van Bert Bouwer drukken. “Bij Aalsmeer kreeg ik te maken met een échte concurrent: Marco Verbeij. Die drive heb ik nodig. Ik ben niet een speler die het puur van werklust hebben moet. Het is fijn dat ik gepusht wordt. Dat iemand in mijn nek hijgt. Dat miste ik bij Hurry-Up nog wel eens. Het maakt me mentaal ook sterker.” 

Advertentie

De Knegt wordt genoemd als een van de opvolgers van Eijlers bij Oranje. De routinier heeft na meer dan twintig jaar een punt achter zijn carrière en interlandloopbaan gezet. “Dat Gerrie gestopt is, is slecht nieuws voor het Nederlands team. Hij is zo’n ervaren doelman. Iemand die je ploeg vanwege zijn rust en inzicht aan de winst kan helpen”, is De Knegt complimenteus. “Daarin moet ik groeien. Aan de andere kant is vernieuwing binnen de nationale ploeg ook goed. Je krijgt een strijd achter Bart Ravensbergen. Ik ben bereid mijn tanden erin te zetten.”

Buitenland
Op 20 juli start Aalsmeer de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De Knegt begint aan zijn tweede en, op papier, laatste contractjaar bij de formatie uit de bloemenstad. “Ik heb hier mijn draai gevonden. Een avontuur in het buitenland blijft mijn doel. Ik ben nog altijd gretig het avontuur aan te gaan. Ik wil meer, maar bekijk rustig wat op mijn pad komt.” 

Foto: Tina Kolthof

Advertentie