Skip to main content

International Baijens stapt per direct over

International Dani Baijens (20) stapt per direct over naar TBV Lemgo. Daarmee laat de spelmaker SG Flensburg-Handewitt achter zich.

Advertentie

Bij TBV Lemgo moet Dani Baijens de geblesseerde Jari Lemke vervangen. Door personele problemen bij SG Flensburg-Handewitt werd de international begin dit seizoen tijdelijk overgeheveld van de opleidingsploeg naar het vlaggenschip. Zo kwam Baijens tot speelminuten en goals in de Bundesliga én Champions League.

Nummer veertien
Daarmee wekte de Rotterdamse spelmaker, die door het leeglopen van de lappenmand bij het eerste team namens de opleidingsploeg voornamelijk zijn speelminuten maakt in de derde Bundesliga, de interesse van meerdere clubs uit de Bundesliga. SG Flensburg-Handewitt werkt mee aan een tussentijds vertrekt, omdat de landskampioen vindt dat Baijens een mooie transfer naar een Bundesliga-club verdient. Tevens sluit de Noord-Duitse topclub een terugkeer niet uit.

Van Olphen en Schagen
TBV Lemgo is per direct de nieuwe club van Baijens die een contract tot en met juni 2021 heeft getekend bij de huidige nummer veertien van de Duitse eredivisie. Bij de blauw-witten komt de middenopbouwer landgenoot Fabian van Olphen tegen. Vanaf de zomer van 2019 is ook Bobby Schagen actief voor TBV Lemgo.

In 2015 stapte de toen 17-jarige Baijens over van HARO naar Volendam. In Noord-Holland ontpopte hij zich in twee jaar tijd tot belangrijke schakel op de spelmakerspositie. Het leverde Baijens in 2017 een transfer naar SG Flensburg-Handewitt op.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie