Invaller Van Katwijk geniet van heel dichtbij

Nog vier keer gaat invalcoach Danny van Katwijk van Bevo genieten van een sfeervolle De Heuf in zijn Panningen. In de zomer maakt de clubman weer plaats.

Advertentie

Eind november 2021 besloot Bevo na vijf seizoenen vroegtijdig afscheid te nemen van de Belg Jo Smeets. Assistent Lambert van Berlo bleef en zocht hulp bij Van Katwijk. “Al mijn kinderen hebben hier gespeeld of spelen nog altijd voor Bevo, Melle zit dicht tegen het eerste aan, en ik loop hier nog langer rond. We wonen ook in Panningen. Als de club hulp nodig heeft dan kruipt het bloed waar het niet gaan kan”, legt Van Katwijk uit.

Onder de invalcoach ging het in de BENE-League beter lopen bij Bevo. Van zes naar negentien punten. Niet genoeg voor de Final4. “En dus moet het in de HandbalNL League gebeuren”, is Van Katwijk duidelijk. Afgelopen weekend bleek Volendam net te sterk voor Volendam (33-36). “Maar de hal zat weer als vanouds vol. Geweldig dan langs de kant te staan.”

Niet de juiste papieren
Van Katwijk is onderdeel van de Topsportcommissie van de geel-blauwen. Over enkele weken gaat hij zich bij Bevo weer bezig houden met onder meer de scouting. Want: “Het is niet mijn ambitie om hoofdtrainer te zijn. Daar heb ik ook niet de juiste papieren voor. Binnenkort maken we de nieuwe hoofdcoach bekend. Tot die tijd proberen Lambert en ik de groep zo goed mogelijk te helpen.”

Advertentie

“We hebben vooral een winnaarsmentaliteit proberen te kweken”, aldus Van Katwijk. Tegen Volendam ging het in de slotfase mis. “We kwamen terug en gaven daarna een voorsprong uit handen. Dit keer was Volendam iets slimmer, maar er zijn nog negen duels te gaan. Waaronder vier keer thuis.”

Adrenaline
Na de zomer zit Van Katwijk weer veilig op de tribune. Tot die tijd steekt hij zijn nek uit voor Bevo. “Ik houd wel van de adrenaline. Zeker als de hal zoveel handbal ademt als afgelopen zaterdag. Ik hoop dat, dat ook bij andere clubs zo gaat zijn. In de BENE-League valt de publieke belangstelling nog wel eens tegen.”

Zo lang mogelijk meedoen in de strijd om de best-of-three om de titel is het doel van de Panningers. “Ik denk dat alle zes de ploegen in de HandbalNL League dichtbij elkaar zitten. Misschien zijn LIONS en Aalsmeer het meest ver, maar die gaan nog een aantal moeilijke wedstrijden spelen, schat ik in”, besluit Van Katwijk. “Het eerste team van Bevo maakt een hongerige indruk, het blijft fijn werken en dat is fantastisch van zo dichtbij mee te maken.”

Foto: FotoReza

Advertentie