Kan TuS Metzingen de machtige koploper in Duitsland vloeren?

Alle ogen in de Bundesliga zijn vanmiddag gericht op het treffen tussen TuS Metzingen, de nummer twee op de ranglijst, en de machtige koploper van de competitie: Borussia Dortmund.

Advertentie

Na achttien duels heeft Borussia Dortmund evenveel zeges geboekt. De geel-zwarten gaan fier aan kop en hebben een voorsprong van liefst acht punten op de runner-up: TuS Metzingen.

Aan het einde van de middag treffen beide ploegen elkaar in competitieverband. Is de formatie van international Bo van Wetering dan in staat Borussia Dortmund in partij nummer negentien te vloeren?

Inger Smits
Op 7 oktober 2020 stond het heenduel tussen de aanstaande opponenten op het programma in de Bundesliga. Bij rust had Borussia Dortmund al een gaatje geslagen (15-9). Uiteindelijk werd het 25-20.

Bij de ongenaakbare gasten is Inger Smits de vrouw in vorm. Sinds ze haar transfer naar SG BBM Bietigheim heeft aangekondigd heeft Smits het op haar heupen. Niet alleen in de Champions League, maar ook in de Duitse competitie weet ze het net makkelijk te vinden.

Van Wetering is bij TuS Metzingen een van de belangrijkste aanvalskrachten. De 21-jarige hoekspeelster is bezig aan haar tweede seizoen bij de club waar ook landgenoten Tamara Haggerty en Britt van der Baan onder contract staan. In de zomer verkast Van Wetering naar Odense HC.

Aan het wankelen
Om 17:00 klinkt het eerste fluitsignaal. Een kleine twee uur later weten we of TuS Metzingen erin is geslaagd Borussia Dortmund – waar naast Smits ook Kelly Dulfer (SG BBM Bietigheim), Rinka Duijndam (Thüringer HC) en Kelly Vollebregt (Odense HC) vertrekken – eindelijk aan het wankelen te brengen.

Advertentie