Skip to main content

Knieblessure maakt einde aan seizoen Jan Josef

By 8 november 2016BENE-league, Voorpagina

Een nieuw drama in de selectie van Kras/Volendam. Het seizoen voor opbouwer Jan Josef (24) zit erop nadat onderzoek heeft uitgewezen dat een stuk kraakbeen in zijn rechterknie is afgebroken. Een operatie moet de exacte ernst van de blessure uitwijzen.

Advertentie

Er lijkt een vloek te rusten op de fitheid van de Volendamse handballers. Josef is na de langdurig afwezigheid van Diego Jacobs en Maurits van Buren en de absentie van Geert Hinskens, Eduard Klyuyko en Jaap Beemsterboer alweer het zesde blessuregeval dit seizoen. Logischerwijs zit de Tsjechische schutter er helemaal doorheen. “Ik ging er vanuit dat er iets met mijn meniscus was, aangezien ik daar een aantal jaren geleden al aan geopereerd ben. Dan had ik er acht weken uit gelegen en was het probleem niet zo groot. Maar toen de MRI-scan uitwees dat het kraakbeen in mijn knie was afgebroken was ik in shock. Dit is helemaal klote.”

“Dit is helemaal klote”

Zo’n zes weken geleden voelde Josef al dat zijn knie niet helemaal in orde was. “Op de training voelde ik iets kraken in mijn knie. Pijn deed het toen nog niet echt. Maar met de week werd het erger en erger. Ik speelde nog wel mee in wedstrijden, maar handbalde niet relaxed meer. Begon na te denken tijdens acties om mijn knie te ontlasten en dat is natuurlijk nooit goed.”

Onder het mes
Binnenkort gaat Josef onder het mes. Dan zal duidelijk worden hoelang hij zal moeten revalideren. Zelf richt Josef zijn pijlen op de voorbereiding van het volgende seizoen. “Als de schade meevalt ben ik er een half jaar uit, maar in het slechtste geval kan het ook een jaar zijn. Dico Coesel had een vergelijkbare blessure en heeft uiteindelijk acht maanden moeten revalideren. Ik ga er vanuit dat het seizoen erop zit. De knop moet omgedraaid worden, zodat ik tijdens de voorbereiding van volgend seizoen weer fit ben.”

In de zomer van 2015 kwam de Tsjech over van E&O. In korte tijd speelde Josef zich in het vissersdorp in de basis.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie