Landgenoten bij TBV Lemgo mogen na anderhalf jaar toch om beker spelen

In december 2019 plaatste TBV Lemgo zich door een bekerzege op Die Eulen Ludwigshafen (23-26) voor de Final4 van de DHB Pokal. Anderhalf jaar later mogen Bobby Schagen (31) en consorten dan toch om de hoofdprijs spelen.

Advertentie

Door het coronavirus ging het finaleweekend een jaar geleden niet door. Vandaag en morgen krijgt het bekertoernooi van 2020 in Hamburg eindelijk een winnaar.

Voor 2000 toeschouwers mag TBV Lemgo het proberen tegen favoriet en koploper van de Bundesliga THW Kiel. “We hebben heel lang gewacht en nu gaat het toch door. In Duitsland is het een heel evenement voor 13000 fans. Gelukkig mogen er nu toch mensen naar binnen”, zegt international Schagen in Spielmacher.

Neutraal terrein
In de podcast van Handbal Inside is hij al sinds december 2018 de sidekick. Sinds zijn negentiende speelt Schagen over de grens in Duitsland. Alleen in eigen land met Volendam viel hij in de prijzen. “Een keer kampioen, twee maal de beker en een Supercup”, somt Schagen op.

Advertentie

Om 17:00 speelt de linkspoot met TBV Lemgo voor een plaats in de bekerfinale. “Natuurlijk is Kiel de zwaarst denkbare tegenstander. Maar er kan veel gebeuren op neutraal terrein.” De andere partij bij de laatste vier gaat tussen MT Melsungen en TSV Hannover-Burgdorf.

ZDF
“Wij moeten heel goed zijn en Kiel moet een mindere dag hebben. Dan moeten we onze kans pakken. Waarom niet?”, besluit Schagen in Spielmacher. Naast de Amsterdammer zitten ook Dani Baijens, Mark van den Beucken en Niko Blaauw bij de wedstrijdselectie voor de halve finale.

Op ZDF is de tweede helft van het bekerduel te zien. Schakel om 17:45 in op de Duitse zender.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie