Skip to main content

Landgenoten strijden tegen degradatie uit Bundesliga

Met nog een aantal duels voor de boeg in de Bundesliga strijden landgenoten tegen degradatie uit de ijzersterke competitie. Een overzicht.

Advertentie

Het GWD Minden van Gerrie Eijlers staat op veilige afstand van de degradatiezone. Met vijf punten voorsprong op de fatale zestiende plaats, en nog vijf duels te spelen, lijkt de ploeg van de doelman van de nationale ploeg zich veilig te spelen. Na de zomer is Eijlers namens Kras/Volendam te bewonderen in de BENE-League.

Nijpender is de situatie voor Bobby Schagen. TVB 1898 Stuttgart is op dit moment terug te vinden op een veertiende plaats. Echter hebben de blauwhemden evenveel punten als de nummer vijftien en zestien. Bijkomend voordeel: de club van de rechterhoekspeler heeft twee wedstrijden minder gespeeld dan de concurrentie.

Met vijf duels op het programma wordt de een na laatste plaats in de Bundesliga bezet door TBV Lemgo. Het team van Mark van den Beucken, die schippert tussen de topploeg en het opleidingsteam, staat op een punt achterstand van de veilige vijftiende positie. Het is dringen geblazen.

Aanstaande zaterdag gaat TVB 1898 Stuttgart op bezoek bij TBV Lemgo. Een onvervalst vier-punten-duel. Op dezelfde speeldag ontvangt rode lantaarndrager HSC 2000 Coburg VfL Gummersbach in eigen huis. De nummers zestien, zeventien en achttien komen na de zomer uit in de tweede Bundesliga.

Tussenstand Bundesliga (34 duels totaal, gespeeld-punten)
13. VfL Gummersbach 29-19
14. TVB 1898 Stuttgart 27-17
15. Bergischer HC 28-17
16. HBW Balingen-Weilstetten 29-17
17. TBV Lemgo 29-16
18. HSC 2000 Coburg 29-9

Foto: Jens Körner

Advertentie