Skip to main content

Landstitel kan SG BBM Bietigheim niet meer ontgaan

SG BBM Bietigheim heeft nog maar eens bewezen de beste ploeg van Duitsland te zijn. Door Borussia Dortmund voor de vierde keer dit seizoen te kloppen (24-32) heeft de runner-up van vorig jaar nog maar één puntje voor de landstitel nodig.

Advertentie

In de laatste drie speelrondes heeft SG BBM Bietigheim aan één punt genoeg met de schaal aan de haal te gaan. In 23 speelrondes in Duitsland wist de formatie van Inger Smits, Kelly Dulfer, Danick Snelder en de vertrekkende Lieke van der Linden even vaak te winnen. De champagne kan in Zuid-Duitsland al koud gezet worden.

Titelhouder Borussia Dortmund was vanavond opnieuw niet bij machte SG BBM Bietigheim te vloeren. Bij rust stond het al 9-16 voor de gasten waar Smits er zes maakte. Eerder gingen de geel-zwarten in de Supercup, heenronde van de Bundesliga en kwartfinale van de beker tegen SG BBM Bietigheim de boot in.

Derde nederlaag
Tijdens de kraker moest SG BBM Bietigheim het doen zonder Snelder. De cirkelspeler van Oranje kampt nog altijd me knieklachten. Zo moest de aanvoerder, Snelder heeft haar contract bij de Duitse club verlengd, ook het interlandweekend van de nationale ploeg missen.

Namens de thuisploeg scoorde Tessa van Zijl er twee. Door de derde nederlaag van het seizoen laat Borussia Dortmund achtervolgers Buxtehuder SV en TuS Metzingen een beetje dichterbij komen.

Britt van der Baan
TuS Metzingen heeft in dezelfde speelronde TSV Bayer 04 Leverkussen weten te kloppen. Onder meer door vijf goals van Britt van der Baan eindigde de partij in 25-31 voor de huidige nummer vier van de Bundesliga.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie