LIONS vervolgt prijzenjacht met opgebloeide Strauven

By 26 april 2019Beker, Competities, Featured

Na de Supercup in 2017 brak er voor LIONS een prijzendroogte aan. In de bekerfinale op zondagmiddag kunnen de Limburgers de negatieve reeks doorbreken. Pieter Strauven (20) zet zijn beste beentje voor. Dat is te lezen in dagblad De Limburger. 

Advertentie

Afgelopen zomer kwam Strauven over van competitiegenoot Callant Tongeren. Onder Mark Schmetz maakte de jonge Belg weinig speelminuten. Tot verbazing van de tribuneklanten. “We speelden in de voorbereiding twintig ‘matchen’ en als je dan vrijwel continue op de bank zit begin je toch wat onrustig te worden”, vertelt Strauven aan verslaggever Tom van der Wilt van De Limburger.

“Op een gegeven moment maakte het me weinig meer uit. Maar om alles te blijven geven op de training, dat was moeilijk”, is de Belg eerlijk. Sinds Lambert Schuurs voor de groep staat is Strauven naast basiskracht ook inspirator. Zo doet LIONS nog mee om twee prijzen: de beker en het landskampioenschap.

Flow
“Ik moet meer zelfvertrouwen opbouwen. Dan durf ik ook meer risico te nemen”, verklapt Strauven in het dagblad. Na een uitstekend seizoen bij Callant Tongeren werd de jongeling zelfs opgeroepen voor de nationale ploeg. Tegen Griekenland maakte hij zijn debuut voor België. “De Pieter van Tongeren heb ik nog niet kunnen laten zien.”

Advertentie

“De Pieter van Tongeren heb ik nog niet kunnen laten zien”

Zondagmiddag om 16:00 nemen de Limburgers het in de eindstrijd van het bekertoernooi op tegen Volendam. In de BENE-League en kampioenspoule boekte LIONS drie keer een zege op de Noord-Hollanders. “We zitten eindelijk in die flow, laten we dat maar vasthouden. We moeten wel oppassen dat we niet met te veel vertrouwen gaan spelen. Zover zijn we nog niet”, besluit Strauven.

Stream
Vorig seizoen stond LIONS in twee finales. Zowel in de BENE-League als de nationale competitie bleef de fusieploeg met lege handen achter. Met een opgebloeide Strauven mikt LIONS op de bekerzege. Het duel in Almere is zondagmiddag vanaf 16:00 live te zien op internet.

Advertentie