Litouwer Trainavicius weer even terug op broedplaats

Voor Litouwer van Aalsmeer Vaidas Trainavicius (32) blijft het uitduel in Zwartemeer bijzonder. Hij keert eens per jaar terug naar de plek waar zijn buitenlandse avontuur begon.

Advertentie

In 2014 maakte Hurry-Up na een goed woordje van Gintaras Cibulskis de komst van Trainavicius bekend. Bij het zien van het eerste optreden van de oud-middenopbouwer van VHC Sviesa uit zijn thuisland, rood na een zwarte overtreding, werd in Zwartemeer niet gedacht dat Trainavicius jaren later de ster van de ploeg zou worden.

Hij paste zich aan, aan het Nederlandse spel – meer techniek dan fysiek – en promoveerde in 2016 naar de BENE-League. Met de touwtjes in handen behaalde Trainavicius met de Drentse oranjehemden in 2017 de halve finale van de Challenge Cup. Een prestatie die nog niet is geëvenaard door een competitiegenoot.

In dienst van
In 2018 toonde Aalsmeer interesse in Trainavicius. Na veel lange avonden praten met gemaakte vrienden bij Hurry-Up besloot hij voor zichzelf te kiezen en tekende bij de landskampioen. Ook LIONS had al een met Trainavicius gebeld.

Advertentie

In 2019 won hij de hoofdprijs waar de spelmaker sinds zijn komst naar Nederland naar snakte: de landstitel. Iets wat Trainavicius bij Hurry-Up niet lukte. De supporters van Aalsmeer hebben nog niet de Zwartemeerse genialiteit van de Litouwer gezien. In Noord-Holland speelt hij meer in dienst van en moet tevens de spotlight gedeeld worden met goalgetters als Tim Bottinga, Samir Benghanem en Donny Vink.

Beetje spelinzicht
Trainavicius laat zich vanavond weer eens zien op zijn Nederlandse broedplaats: de hal van Hurry-Up. Waar de oud-international van Litouwen heel veel jeugdteams een klein beetje van zijn spelinzicht probeerde over te geven. Trainavicius kan net als teamgenoot René de Knegt alleen zwaaien naar de vele fans die hij in Zwartemeer heeft thuis voor de buis, want publiek is bij Hurry-Up – Aalsmeer logischerwijs niet welkom.

De partij in de HandbalNL League is vanaf 19:00 te zien op HandbalNL.tv en TV Drenthe. Het Aalsmeer van Trainavicius heeft vijf punten meer dan de thuisploeg en ligt zo op koers voor de best-of-three.

Foto: FotoReza

Advertentie