Skip to main content

Malestein in Spielmacher: “Wie had ons als wereldkampioen getipt?”

By 28 november 2020november 30th, 2020Achtergrond, Artikelen, Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

In de nieuwste Spielmacher, de podcast van Handbal Inside, gaat gast en EK-ganger Angela Malestein in op de kansen van Oranje in Denemarken.

Advertentie

Over een week opent Nederland het toernooi tegen Servië. De nationale ploeg moet het stellen zonder sterspeler Estavana Polman. “Dat ze er niet bij is, is wel een verzwakking van het team. Laat ik het eerlijk zeggen”, vertelt Malestein.

De rechterhoekspeler van Oranje is te gast in Spielmacher, de podcast van Handbal Inside. “Het is nu aan de jonge meiden om iets te laten zien. Ik denk dat zij nu met meer vertrouwen, een Larissa (Nusser, red.) krijgt meer speeltijd, op het veld staan. Ze krijgen daarbij hulp van ervaren speelsters als Lois Abbingh en Laura van der Heijden.”

Champions League
Malestein heeft zich in goede vorm op Papendal gemeld. De overstap naar het Hongaarse Ferencvaros doet de linkspoot, niet vies van een draaibal, goed. “Het is een grote club, we spelen Champions League en ik krijg veel vertrouwen van de coach”, vat Malestein samen.

Advertentie

“Ik geloof altijd in dit team”, gaat ze verder over de EK-kansen van Oranje. “Het is kloten dat ‘Es’ er niet bij is, maar je moet positief denken. Wie had ons als wereldkampioen getipt?” Polman kampt net als Delaila Amega met een kruisbandblessure.

Bo van Wetering
Een jaar geleden pakte Nederland goud in Kumamoto. In Japan werd onder meer Rusland (halve finale) en Spanje (eindstrijd) geklopt. Dat zonder de gestopte Nycke Groot.

Malestein over de frisse inbreng van jongelingen als Bo van Wetering en Dione Housheer: “Bo’tje doet het supergoed. Ze is snel en durft. De laatste keer dat ik Larissa heb gezien was ik ook onder de indruk. Ik dacht: jij bent echt vooruit gegaan.”

Uitkijken voor Hongarije
De groepsfase sluit Oranje af tegen Hongarije. Een team dat de speelster van Ferencvaros goed kent. “Zij zijn echt goed, hoor”, besluit Malestein. “We moeten uitkijken voor mijn teamgenoot Katrin Klujber. Zij is ondanks haar leeftijd (21, red.) al heel erg ver.” De top-3 van iedere groep gaat door naar de hoofdfase in Denemarken.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie