Skip to main content

Mogelijke samensmelting HARO en Snelwiek

De handbalsamenwerking in Rotterdam gaat op de schop. Vanaf het seizoen 2019/2020 staat het NHV geen fusie’s meer toe in het tophandbal, waardoor de clubs in de Zuid-Hollandse associatie gedwongen worden een andere oplossing te zoeken. 

Advertentie

In het nieuwe seizoen maken EMM en Delta Sport geen deel meer uit van de Rotterdamse samenwerking. Daardoor is Snelwiek de enige, overgebleven, fusiepartner.

Professionele organisatie
Kortgeleden zijn HARO en Snelwiek samen gekomen om plannen voor de toekomst te smeden. “Daar is afgesproken om te gaan onderzoeken of een samensmelting van de organisaties wenselijk is om de ambities voor het neerzetten van een stabiele organisatie voor tophandbal in Rotterdam te realiseren”, laat HARO-secretaris Eric Dingemanse weten.

“Wij zijn er van overtuigd dat tophandbal in Rotterdam haalbaar is”

“Wij zijn er van overtuigd dat tophandbal in Rotterdam haalbaar is”, gaat Dingemanse verder. “Daarvoor is wel een stabiele en vooral professionele organisatie nodig, een goede financiële basis en een ambitieuze omgeving.” Eind september komt een opgezette werkgroep met bevindingen. Het eerste halfjaar van 2018 zal, na positieve besluitvorming, in het teken staan van de inrichting van de nieuwe organisatie en medio 2018 moet de nieuwe organisatie een feit zijn.

Play-downs
Op dit moment is HARO verwikkeld in de strijd om lijfsbehoud. In de play-downs werd afgelopen zondag de eerste slag geslagen. De afgelopen twee seizoenen stond de Rotterdamse club toptalenten Dani en Jordy Baijens af aan finalist Kras/Volendam.

Foto: Luc van Leeuwen

Advertentie