“Na een heel jaar in het krachthonk wil je alles wel aanpakken”

By 10 september 2021september 21st, 2021Achtergrond, Artikelen, Denemarken, Europa, Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Na een jaar in het krachthonk is Nyala Krullaars (19) weer fit en ziet uit naar het seizoen bij EH Aalborg. Haar geduldigheid is op de proef gesteld, maar door het plekje op de longlist van Oranje heeft de Zuid-Hollandse weer veel zin in de toekomst. 

Advertentie

Door een kruisbandblessure moest Krullaars een heel seizoen van København Håndbold vanaf de kant toekijken. Nu is ze weer hersteld, maar keert niet terug in de hoofdstad. De oud-speelster van onder meer Dalfsen is aan EH Aalborg verhuurd.

“Na een jaar langs de kant wil ik weer lekker veel speelminuten maken”, vertelt Krullaars. “Dat kan bij Aalborg. De trainer geeft me veel verantwoordelijkheid en vertrouwen. Zover ben ik in Kopenhagen nog niet. Ik ben blij dat beide clubs eruit zijn gekomen.”

Krullaars blijft eigendom van København Håndbold dat haar in 2019 voor meerdere jaren contracteerde. “Door de knieblessure is mijn traject in Kopenhagen wel veranderd. Het heeft ook voordelen gehad. Zo heb ik in een jaar tijd veel spieren opgebouwd”, legt de linkeropbouwspeelster uit. Haar huidige club EH Aalborg komt uit op het een na hoogste niveau van Denemarken. “Of het als een stap terug voelt? Natuurlijk blijf je het liefst bij je contractclub, maar na revalideren is het belangrijk dat ik veel speel en in Aalborg geven ze die zekerheid.”

Advertentie

Sterker nog: bij de eerste divisionist moet Krullaars de kar trekken. “Ik praat veel met de coach en hij staat open voor ideeën. Dat zorgt voor vertrouwen. Het is allemaal weer erg wennen dat er naar me gekeken wordt, maar is goed voor m’n ontwikkeling”, weet Krullaars zeker. “Ieder moment kan København Håndbold me terughalen, dat staat in het contract. Zij zien dit als investering, want ik kom als meer ervaren speelster terug.”

In eigen land speelde Krullaars ook voor Dalfsen. In Zoetermeer bij Gemini viel ze samen met zus Zion voor het eerst op. Laatstgenoemde speelt in de eredivisie voor Volendam.

Opgelapt en met goede moed stond Krullaars eerder deze week op de longlist van Oranje voor de EK-kwalificatieduels tegen Wit-Rusland en Griekenland. In oktober komt de nationale ploeg na de Olympische Spelen weer samen. “Toen we met Jong Oranje nog toernooien speelden waren dat de lichtpunten in het jaar. Ik wil dat ook met de A-ploeg meemaken. Dat ik op de lijst sta is weer een eerste stap”, vertelt Krullaars. Gelijk erachteraan: “Maar het schept natuurlijk ook verwachtingen. Zeker na een jaar op de tribune. Ik weet dat ik geduld moet hebben, maar dat vind ik soms lastig.”

“Na een heel jaar in het krachthonk wil je alles wel aanpakken”, lacht ze. “Natuurlijk weet ik dat ik bij de nationale ploeg grote speelsters voor me heb staan. Het terughebben van spelritme is hartstikke fijn. Ik werk hard aan mijn timing en balgevoel. Dat is na zo’n lange tijd best even wennen, hoor. Hopelijk zijn de aankomende maanden weer als vanouds.”

Advertentie