Naam Wester met viltstift ingevuld

By 5 oktober 2020Featured, Oranje, Oranje Dames

Doelvrouw Tess Wester (27) kreeg afgelopen week tegen Duitsland de meeste speeltijd van alle internationals. Bondscoach Manu Mayonnade richt zijn pijlen twee maanden voor het EK op de goalie van het Deense Odense HC.

Advertentie

Donderdagavond maakte Wester in de EmslandArena in Lingen het uur vol. Twee dagen later stopte de teller op 45 speelminuten. Daarmee stond ze tegen Duitsland het langst van alle internationals op het parket.

Mayonnade lijkt twee maanden voor het EK zijn pijlen op Wester als belangrijke pion onder de lat de richten. Zaterdagmiddag mocht ook Rinka Duijndam, in dienst bij Borussia Dortmund, even invallen. Het was basisklant Wester die het oefenduel met Duitsland maakte.

Althea Reinhardt
Sinds 2019 speelt Wester voor Odense HC. Bij de Deense kampioenskandidaat heeft ze in international van Denemarken Althea Reinhardt een geduchte concurrent. In het shirt van de nationale ploeg was Wester afgelopen trainingsweek onomstreden.

Advertentie

Naast Duijndam zat ook positiegenoot Yara ten Holte op de reservebank van Oranje. Een invalbeurt, en daarmee debuut, voor de jonge keepster bleef uit. Ook oud-jeugdinternational Danique Trooster stond op de longlist van de Franse bondscoach.

Twee keer voldoende
Door afzegging van Annick Lipman mocht Ten Holte aansluiten bij Nederland. Eerstgenoemde speelt in Noorwegen en zou bij een bezoek aan Nederland eenmaal terug in Trondheim, waar ze voor Byasen Trondheim speelt, lang in quarantaine moeten. Lipman paste.

In november wil Mayonnade in aanloop naar het EK nog eens oefenen. De kans is groot dat Wester, die tegen Duitsland twee keer een voldoende scoorde, weer tussen de palen begint. De naam van de populaire goalie staat op weg naar het Europees kampioenschap met viltstift ingevuld.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie