Nationale mannenploeg verlaat Bulgarije met opgeheven hoofd

Door een overtuigende overwinning op Oekraïne op de slotdag van het EK Beach Handball in Varna verlaat de nationale mannenploeg het toernooi in Bulgarije met een goed gevoel.

Advertentie

Vroeg in de ochtend kwam Oranje om plaats dertien in de baan op het centre court. Voor rust was Nederland sterker dan Oekraïne (24-16). Jelmer Schaap en Jordy Baijens hadden het vizier op scherp staan.

Kenmerkende blocks
In de tweede set kwam Oranje met 17-14 achter. In de slotfase wist Thomas van Ophem met een aantal kenmerkende blocks het slotduel op het EK in het voordeel van Nederland te kantelen.

Een aantal dagen eerder tijdens de poulefase in Varna moest de formatie van Danny Baijens en Remco Peters nog drie zure nederlagen, onder meer tegen de ‘bronzen’ Russen, slikken. Met winstpartijen op Roemenië en Griekenland kwam Nederland terug in het toernooi.

Dertiende van Europa
De 20-19 setwinst werd door de Oranjemannen stevig gevierd. Door de 2-0 zege op Oekraïne, dat zich in tegenstelling tot Nederland nog plaatste voor de hoofdfase van het kampioenschap in Bulgarije, is de nationale mannenploeg dertiende van Europa geworden.

Denemarken heeft de Europese titel weten te prolongeren. In de sfeervolle finale tegen Kroatië waren de Noord-Europeanen oppermachtig (25-20 en 28-22).

Foto: Eelco Schaap

Advertentie