Nederlands getint treffen in Metzingen

0

TuS Metzingen en København Håndbold komen elkaar in de tweede kwalificatieronde van de EHF Cup tegen. Zo komen er een hoop landgenoten op de vloer in één Europees duel. 

TuS Metzingen en København Håndbold grepen in de lente naast de hoofdprijzen. De EHF Cup rest voor de Duitse en Deense formatie. Zaterdagavond wordt gestreden om een plek in de volgende ronde van het Europese bekertoernooi.

Bij de thuisploeg staan vier landgenoten onder contract: Jesse van de Polder, Tamara Haggerty, Bo van Wetering en Delaila Amega. Laatstgenoemde is na een zware knieblessure teruggekeerd binnen de lijnen.

Nyala Krullaars
Aan de overkant, bij de gasten uit Denemarken, staan eveneens een aantal Nederlanders op het wedstrijdformulier. Debbie Bont, Larissa Nusser en Nyala Krullaars verdedigen de clubkleuren van København Håndbold. Krullaars komt voor het eerst namens de brigade uit hoofdstad Kopenhagen in actie in Europa.

Quintus
De partij begint vanavond om 19:30. Ook Nycke Groot, Tess Wester (beide Odense HC), Annefleur Bruggeman, Robert Nijdam (beide TSV Bayer 04 Leverkusen) en Annick Lipman (Byasen Trondheim) zijn nog in de EHF Cup actief. Eredivisionist Quintus houdt de nationale eer hoog. De Heulse formatie ontmoet volgende week Nantes uit Frankrijk.

Foto: Tina Kolthof

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here