Skip to main content

Net geen punt Baijens, uitzege promovendus VfL Gummersbach

Het HSV van aanwinst Dani Baijens (foto) heeft in de eerste speelronde op het hoogste niveau in Duitsland net geen punt tegen SG Flensburg-Handewitt gescoord: 30-31.

Advertentie

Na rust (13-17) kwam de thuisploeg terug. Met vijf uit zes en een assists maakte Baijens een sterk competitiedebuut voor zijn nieuwe club.

Na 30-30 besliste international van Duitsland Johannes Golla in de slotminuut de partij in het voordeel van SG Flensburg-Handewitt. Bij de gasten is Mark Bult ook dit seizoen assistent. De oud-international solliciteerde nog naar de baan als bondscoach van de Oranjemannen, maar zag de baan naar Staffan Olsson gaan.

Wel twee punten voor VfL Gummersbach. De formatie van assistent Anel Matemutefendic zegevierde bij TBV Lemgo: 26-30 (12-13). Nieuweling Tom Jansen maakte in het tenue van VfL Gummersbach vier treffers.

Ook positiegenoot Niels Versteijnen vond gisteravond vier keer het net. Tevergeefs, want TBV Lemgo ging op eigen vloer de boot in tegen de promovendus. In speelronde twee van de Bundesliga gaan de blauw-witten op bezoek bij Frisch Auf Göppingen.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie