NHV benut kans op nationale televisie

By 19 februari 2021Featured, Oranje, Oranje Dames

Een jaar geleden zouden de Oranjedames in Ahoy tegen Spanje spelen en de NOS wilde de partij op nationale televisie brengen. Een jaar later krijgt het NHV toch de kans de sport op NPO1 te laten zien.

Advertentie

Voor tienduizend fans zou de WK-finale in het kader van de EK-kwalificatie overgespeeld worden. Door het coronavirus ging het feestje in Ahoy niet door, plaatste Nederland zich op basis van een ranking automatisch voor het kampioenschap in Denemarken én ging de stekker door de handbaluitzending op nationale televisie.

Eerste keer op internet
Op 21 maart is het dan toch zover. Niet Ziggo Sport, maar de NOS heeft de uitzendrechten van het oefenduel tussen de nationale ploeg en Slovenië. Om 16:00 treffen beide landen elkaar voor de tweede keer in één weekend in Maaspoort in Den Bosch.

Het NHV heeft de wedstrijd zo gepland dat de NOS erbij kan zijn en het treffen live op NPO1 kan brengen. Richard van der Made doet het commentaar. De eerste keer dat Nederland en Slovenië tegen elkaar spelen, op 19 maart om 19:00, zal op internet te zien zijn.

Betalen voor Ziggo Sport
De bond is gebaat bij de live-uitzending. Op zondagmiddag schakelen meer dan een miljoen kijkers in op NPO1. Wanneer liefhebbers de uitzendingen van trouwe partner Ziggo Sport willen zien moeten ze aangesloten zijn bij de kabeloperator of betalen.

Foto: FotoReza

Advertentie