Skip to main content

Nieuwenweg laat Franse koploper schrikken

By 20 januari 2020Buitenland, Voorpagina

In dienst van Chambray heeft Anouk Nieuwenweg de koploper van de Franse eredivisie Brest Bretagne laten schrikken. De landgenoot scoorde vaak, maar kon nét niet voor een stunt zorgen. 

Advertentie

Chambray en Nieuwenweg maken een moeizaam seizoen door. De lichtblauwen staan tiende. Alleen Toulon en Mérignac staan lager. Tegen Brest Bretagne beet Chambray van zich af.

De partij met de koploper eindigde in 23-22. Voor rust stonden Nieuwenweg, die negen doelpunten maakte, en consorten zelfs aan de goede kant van de score (8-12). Bij 16-16 stond het voor het eerst weer gelijk.

Twaalfde
Nieuwenweg steekt in goede vorm. Met 62 doelpunten is ze clubtopscorer. De linkspoot, die in eigen land uitkwam voor E&O uit Emmen, staat twaalfde op de topschutterslijst in Frankrijk. Ook Charris Rozemalen (45 doelpunten) en Ailly Luciano (43) staan in de top-50.

Zimmerman
Ook Kristy Zimmerman scoorde in de vijftiende speelronde in Frankrijk een ruime voldoende. Met belangrijke stops had de goalie een mooi aandeel in de 25-24 overwinning van Bourg de Peage op Besancon.

Foto: FotoReza

Advertentie