Skip to main content

Nog één keer: Pavkovic zegt De Trefkoele vaarwel

By 19 april 2018Eredivisie, Voorpagina

Klaar. Over. Uit. Na vijf succesvolle jaren strikt Ana Pavkovic zondagmiddag nog één keer haar veters voor een thuisduel in De Trefkoele. Na de kampioensstrijd met VOC wacht de Bundesliga.

Advertentie

“Jammer, maar het moet. Ik heb voor iets anders gekozen”, opent Ana Pavkovic simpel. Ze zal tijdens de eerste eindstrijd nog eens goed om haar heenkijken. “Tegen V&L is het niet makkelijk geweest, dus ik had ook afscheid kunnen nemen met de strijd om de derde plaats. Nu is het de finale, gelukkig.”

“Zeker tijdens finales hangt er een heel sportieve sfeer”

De rechterhoekspeelster heeft een contract getekend bij Bundesliga-club Neckarsulmar SU. “Ik ga de sfeer in de hal wel missen, hoor”, blikt Pavkovic vooruit op het treffen met Succes Schoonmaak/VOC. “Zeker tijdens finales hangt er een heel sportieve sfeer. De hal zit vol en de trommelaars zijn gezellig.”

Black-out
Twee weken geleden kreeg Dalfsen in de halve bekerfinale een flinke dreun te verwerken. VOC kleineerde de bekerhouder in eigen, sfeervol, huis (24-35). “Het ging helemaal mis. We hadden een totale black-out“, legt de twintiger uit. “Monique (Tijsterman, red.) heeft gezegd dat we het duel moeten vergeten. Wel hebben we verbeterpunten uit de wedstrijd opgepakt. Zo mag er in de dekking wel een tandje bij.”

Advertentie

“Ik heb bewust gekozen voor mijn studie”

Tijdens de eerste pot in de best-of-three om de landstitel nemen voor Pavkovic, Ten Holte en Nusser afscheid van het thuispubliek. Wanneer Dalfsen voor het tweede jaar achtereen naast de titel grijpt, spreekt Pavkovic niet van weggegooide jaren. “Ik heb bewust gekozen voor mijn studie”, is ze standvastig. “Als ik de afgelopen twee jaar hier niet had kunnen spelen was ik niet volmaakt naar het buitenland gegaan. Ik heb laten zien stabiel te presteren.”

Michelle Goos
Momenteel staat nieuwe club Neckarsulmar SU op de een na laatste plaats in de Bundesliga. “Maar ze zijn zich aan het versterken”, is Pavkovic enthousiast. “Michelle Goos komt en ook hebben ze een opbouwspeler gehaald. Ik heb een goed gevoel bij de club. Binnen drie weken was de deal rond. Ik hoop dat ik veel breaks voor ze kan gaan lopen.”

“Dat zijn van die dingen die het minder leuk maken”

Het vizier gaat op aanstaande zondag. Na het thuisduel wachten, mogelijk, twee wedstrijden in Amsterdam. “Maar ik speel liever bij ons. Bij ons hangt een veel betere sfeer”, grapt Pavkovic. “De rivaliteit tussen de speelsters valt mee. Al werd het kampioenschap vorig jaar beslist door een penalty. Dat zijn van die dingen die het minder leuk maken.”

Onttroond 
Tijdens het beslissende finaleduel kreeg Dalfsen in de slotseconde een dubieuse strafworp tegen. Dione Housheer onttroonde de meervoudig landskampioen uit Overijssel. Zondagmiddag klinkt het beginsignaal om 14:00. Een week later is in de hoofdstad het vervolg.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie