Van Olphen: Beste handbal in lange tijd

By 6 november 2016Oranje, Oranje Heren, Voorpagina

De Oranjemannen lieten zondagmiddag topland Hongarije ontsnappen. Een kwartier voor tijd stond de formatie van Fiege nog met zes doelpunten voor. Tegen de NOS schoof Fabian van Olphen zijn teleurstelling niet onder stoelen of banken.

Advertentie

“Het was, denk ik, vijfenveertig minuten lang het beste handbal wat ik ons in lange tijd heb zien spelen”, opent de routinier. “Tegen Hongarije, wat toch een wereldploeg wordt. Maar het is niet genoeg. Een wedstrijd duurt zestig minuten.”

“Tegen een ploeg als Hongarije moet dat gebeuren om te winnen”

In de slotfase kroop Hongarije dichtbij en ging het uiteindelijk met de EK-kwalificatiepunten vandoor. “We vonden geen oplossing meer”, beschouwt de aanvoerder van SC Magdeburg na. “In de eerste helft maken we zeventien doelpunten. Alles gaat er bijna in. Bijna elk schot. Nu vergeven we heel veel kansen. In de eerste helft gingen die erin, tegen een ploeg als Hongarije moet dat gebeuren om te winnen.”

Samenvatting
Door de verliespartij blijft Oranje puntloos in de kwalificatiecyclus. “Het EK is heel ver weg”, is Van Olphen reëel. “Twee minuten voor tijd staat het nog gelijk. Niets aan de hand. Niemand gaat ervan uit dat we met zes doelpunten verschil gaan winnen. Eentje is genoeg.”

Bekijk de samenvatting van het duel hier.

Foto: FotoReza

Advertentie

Join the discussion One Comment

  • sex schreef:

    796553 667755As a result you will require ultra powerful online enterprise concepts to maintain operating in finding into matters appropriate your incredible web-based function. MLM 698395