Skip to main content

Oranje U19 maakt zich op voor EK in Slovenië

By 23 juli 2017Oranje, Voorpagina

De hevig omcirkelde datum op de kalender nadert snel. Op donderdag 27 juli beginnen de Oranjedames onder negentien het EK. De jeugdploeg strijdt in Slovenië om de Europese titel. 

Advertentie

Nog een aantal nachten slapen. In de poulefase neemt de formatie van bondscoach Nijdam, die veel dames doordeweeks onder handen neemt aan de HandbalAcademie, het achtereenvolgens op tegen Zweden (27 juli), Hongarije (28 juli) en Roemenië (30 juli). Oranje U19 hoopt de groepsfase door te komen om snel daarna te kunnen richten op eremetaal.

Blikvangers in de selectie zijn Mariël Beugels (HSG Bad Wildungen Vipers), Dione Housheer (VOC) en Larissa Nusser (Dalfsen). Onder de lat geeft Nijdam Yara ten Holte (Dalfsen) en Jesse van de Polder (Quintus) vertrouwen. De volledige EK-selectie is hier te vinden.

EYOF
Vanaf maandag schitteren de jongere internationals van Oranje U17 tijdens het EYOF: het European Youth Olympic Festival. In het Hongaarse Györ is op 24 juli het thuisland de eerste opponent op het jeugdtoernooi. Het jonge Oranje U17 wacht in de poulefase ook nog Roemenië en het sterke Noorwegen.

Zondagavond was de openingsceremonie van het EYOF. Namens Nederland was selectielid Zoë Sprengers, hoekspeelster van het Amsterdamse VOC, de vlag.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie