Oranje won laatste twee duels van Spanje

0

De Oranjedames staan vanmiddag om 12:30 Nederlandse tijd in de WK-finale in Kumamoto. Spanje is de opponent. De nationale ploeg won de laatste twee ontmoetingen met de Zuid-Europeanen.

Oranje was in de halve eindstrijd in Japan met 32-33 te sterk voor topfavoriet Rusland. Ook Spanje wist vrijdag te overtuigen. Noorwegen werd met 22-28 overtuigend aan de kant gezet.

Zo komen twee outsiders elkaar tegen in de WK-finale. De laatste twee ontmoetingen tussen Nederland en Spanje werden gewonnen door Oranje. Op zowel het EK in 2016 als 2018 trokken de Oranjedames aan het langste eind.

Montbéliard
Op het eindtoernooi van 2016 zegevierde Nederland, toen onder leiding van Helle Thomsen, in de hoofdfase met 24-29. Twee jaar later in Frankrijk was het een stuk spannender. In groep C in Montbéliard kroop de nationale ploeg door het oog van de naald (28-27).

17 keer
In totaal kwamen Nederland en Spanje elkaar vanaf 1975 17 keer tegen. Negen van die partijen werden gewonnen door de aanstaande tegenstander op het wereldkampioenschap.

Lees ook: Gouden generatie mist nog één medaille
En ook: Broch en Van der Vaart in studio Ziggo Sport

Foto: FotoReza

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here