Skip to main content

Oranjedames laten zich voor EK-break nog in Champions League zien

Voor de EK-break laten Oranjedames zich dit weekend nog in de Champions League zien. Grote vraag: gaat oud-international Nycke Groot (helemaal links op de foto) weer voor Odense Håndbold spelen?

Advertentie

De spelmaker van weleer van het Nederlands team stond in de midweek opeens bij de landskampioen van Denemarken op papier. Door veel blessurepech in de opbouwrij schakelde Odense Håndbold de gestopte Groot, vorig jaar lente nog bij onder contract, in.

De oranje-witten spelen morgen in de Champions League tegen het SG BBM Bietigheim van Inger Smits en Kelly Dulfer. Het is nog onbekend of Groot zich vlak voor de EK-pauze nog eens binnen de lijnen laat zien. Nou altijd kampt Odense Håndbold met kwetsuurproblemen.

Na het speelweekend in Europa gaat de focus op het Europese eindtoernooi dat voor Oranje in de eerste week in Noord-Macedonië plaats gaat vinden. Vanmiddag laat Angela Malestein zich in clubverband in Tsjechië zien. Daar wacht voor het Hongaarse Ferencvaros Ellen Janssen en DHK Banik Most.

Advertentie

Ook vandaag: Debbie Bont in eigen huis tegen laagvlieger in de poule HC Lokomotiva Zagreb. Gelijktijdig neemt het Györ van Yvette Broch, afgezien van EK-deelname, het in eigen arena op tegen Buducnost. Alle partijen zijn op EHF TV te zien.

Programma 22 oktober:
16:00 DHK Banik Most – Ferencvaros
18:00 Vipers Kristiansand – CSM Bucuresti
18:00 Metz Handball – HC Lokomotiva Zagreb
18:00 Györ – Buducnost

Programma 23 oktober:
14:00 Krim Mercator – Brest Bretagne
14:00 Kastamonu Beleyidesi GSK – Team Esbjerg
14:00 CS Rapid Bucuresti – Storhamar Elite Handball
16:00 Odense Håndbold – SG BBM Bietigheim

Nederland opent het EK op 5 november tegen Roemenië. De drie groepsduels speelt Oranje in Skopje.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie