Oud-landskampioen Volendam doet jasje uit

By 4 augustus 2020BENE-league, Competities, Featured

Met de transfer van Sander Visser naar HSG Nordhorn-Lingen verlaat opnieuw een basiskracht Volendam. De oud-landskampioen is de lente niet zonder kleerscheuren doorgekomen en doet een jasje uit.

Visser heeft voor één jaar getekend bij de club uit Duitsland. Daarmee volgt de rechterhoekspeler het voorbeeld van Tim Claessens. Ook de cirkelspeler ruilt Volendam in voor een club over de grens.

De Limburger, die onder hoofdtrainer Hans van Dijk kon rekenen op een basisplaats, gaat aankomend seizoen aan de slag voor het Belgische Achilles Bocholt. Een vervanger op de lijn is er nog niet in Volendam.

Stoppen
Eerder besloten Leon Geus en Gerrie Eijlers te stoppen. Laatstgenoemde vormde met Dennis Schellekens een gevreesd duo onder de lat. Waar Eijlers niet meer terugkeert in het shirt van de BENE-Leagueploeg, heeft Schellekens – net als Jordy Baijens en Jorn Smits – besloten te verlengen bij Volendam.

Ook het vertrek van Robin Jansen is aanstaande. De linkeropbouwer is op weg naar competitiegenoot Bevo. Daarmee raakt Volendam, dat Collin de Vette zag terugkeren bij eredivisionist Quitnus, nog een basiskracht kwijt.

Teleurstellende vijfde plaats
Tussen 2010 en 2013 werd Volendam liefst vier keer landskampioen. De afgelopen seizoenen was de ploeg uit het vissersdorp veel minder succesvol. In 2019 pakte Volendam onder Peter Portengen nog de beker, maar afgelopen seizoen eindigden de oranjehemden op een teleurstellende vijfde plaats in de Nederlandse competitie.

Na de zomer is Volendam een van vijf Nederlandse clubs in de BENE-League. Net als afgelopen seizoen zal de hoofdmacht worden geleid door Hans van Dijk. De oefenmeester verlengde al vroeg in Volendam en krijgt de schone taak de uitgeklede selectie aan de praat te krijgen.

Foto: Jaap van der Pijll

Geef een reactie