Punten voor HSG Bensheim/Auerbach en Neckarsulmer SU

By 25 januari 2021Buitenland, Duitsland, Featured

De Nederlands getinte ploegen HSG Bensheim/Auerbach en Neckarsulmer SU hebben afgelopen weekend punten in de Bundesliga gescoord. Ook TuS Metzingen boekte een zege.

Advertentie

HSG Bensheim/Auerbach, waar vier landgenoten onder contract staan, wist tegen laagvlieger Mainz 05 te overtuigen: 37-24 (23-16). Sarah van Gulik en Sarah Dekker kwamen ieder tot zes doelpunten. Doelvrouw Helen van Beurden kwam tot een verdienstelijke helft onder de lat van de thuisploeg.

Ook twee punten voor Neckarsulmer SU dat zesde staat in Duitsland. Buxtehuder SV werd in een doelpuntrijk duel puntloos naar huis gestuurd: 37-24 (22-19). Met acht treffers was oud-international Lynn Knippenborg niet eens de meest productieve landgenoot.

Nathalie Hendrikse
Rechterhoekspeler Nathalie Hendrikse kwam tegen Buxtehuder SV namelijk tot negen goals. Ook teamgenoten Anouk Nieuwenweg (vijf doelpunten) en Jill Kooij werkten zich op het scoreformulier.

Advertentie

TuS Metzingen blijft actief in de top-3 van de Bundesliga. Zaterdag werd korte metten gemaakt met het VfL Oldenburg van eenmalig doelpuntenmaker Marloes Hoitzing: 35-20. Bo van Wetering (twee goals), Britt van der Baan en Tamara Haggerty vonden namens de thuisploeg het net.

HSG Blomberg-Lippe
De roze-zwarten worden op de ranglijst op de voet gevolgd door HSG Blomberg-Lippe. Ook de nummer vier in Duitsland maakte afgelopen speelronde geen fout. Frisch Auf Göppingen werd geklopt (29-22) en Myrthe Schoenaker kreeg één streepje achter haar naam.

De koppositie in de Bundesliga is nog altijd voor SG BBM Bietigheim. De Champions League-club heeft een punt meer dan Borussia Dortmund. Laatstgenoemde club is reeds ongeslagen in Duitsland moet nog twee wedstrijden inhalen.

Advertentie