Rompen wil minuten vreten bij Sønderjyske

0

Keepster Claudia Rompen begint aan haar tweede seizoen bij Sønderjyske. De 21-jarige Limburgse hoopt op Oranje, maar wil vooral promoveren naar de Deense HTH Go Ligaen. 

Met een smoesje werd ze deze lente door haar ouders naar de bekerfinale in Almere gelokt. In de rust van VOC-Quintus was Claudia Rompen plots het middelpunt van belangstelling. Bondscoach Helle Thomsen riep de keepster, onder contract bij het Deense Sønderjyske, uit tot Talent van het Jaar.

Play-offs
De oud-speelster van HandbaL Venlo verkreeg de titel door haar sterke debuutseizoen bij Sønderjyske. Onder de lat bij de eerste divisionist greep Rompen, na het spelen van play-offs, net naast promotie naar de Liga. “Het halen van de Liga is nu weer het grote doel waar we naartoe streven”, vertelt ze in de videoserie ‘Het Beløfde Lånd’.

Ook hoopt Rompen op Oranje. “Het Nederlands team zou gaaf zijn en ooit de Olympische Spelen mee te maken”, droomt de doelvrouw eventjes. “Maar voor nu wil ik focus houden op het behalen van de Liga.”

Jong
“Voor een keepster ben ik jong. Ben 21 en heb tijd genoeg. Denk dat het belangrijk is dat ik hier veel minuten maak en mezelf verbeter. En hopelijk komt het dan vanzelf”, legt Rompen uit. De Zuiderling behoort niet tot de 29-koppige selectie dat eind september twee keer oefent tegen Japan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here