Skip to main content

Servaas en Vive Kielce na veldslag weer beste ploeg van Polen

By 25 mei 2022Europa, Voorpagina

In de allerlaatste speelronde is koploper Vive Kielce waar landgenoot Bertus Servaas (foto) de voorzitter is voor de elfde keer achter elkaar kampioen van Polen geworden. Tijdens de gewonnen partij met enig overgebleven concurrent Wisla Plock (20-20, 3-5 na penalty’s) vielen liefst vijf rode kaarten.

Advertentie

Al na 35 seconden was het raak. Na een elleboog in het gezicht van Alex Dujshebaev mocht Mirsad Terzić van thuisploeg Wisla Plock inrukken. In de eerste helft werden nog eens drie rode kaarten uitgedeeld.

Andreas Wolff
Wisla Plock kon op doelsaldo nog de eerste plaats overnemen en daarmee met de begeerde schaal aan de haal gaan. Zover liet Vive Kielce, geplaatst voor de Final4 van de Champions League, het niet komen. Duitse goalie Andreas Wolff kwam in het uur in Plock tot meerdere penaltystops. Zo keerde hij een strafworp met zijn hoofd.

Na 11-16 en de vijfde rode kaart – drie voor Wisla Plock, Vive Kielce twee keer – werd het nog even spannend (19-18). Arkadiusz Moryto zorgde in de slotminuut weer voor de gelijke stand en opluchting bij Vive Kielce. Ook in de penaltyserie, die volgens het spelregelboekje nog moest plaatsvinden, toonde de formatie van Servaas zich de sterkste van de twee competitiegenoten.

Zaandam
Het is de negentiende landstitel in totaal voor Vive Kielce. Na de jaarwisseling kwam Servaas – geboren in Zaandam, maar inmiddels helemaal Pools – aan het roer van de huidige topclub te staan. De voorzitter kan gaan uitkijken naar het finaleweekend van het kampioenenbal in Köln.

In de halve eindstrijd is de Poolse landskampioen aan het Hongaarse Veszprem gekoppeld. De andere partij bij de laatste vier gaat tussen THW Kiel en titelhouder Barca.

Foto: FotoReza

Advertentie