Skip to main content

Slotweek in heel veel competities

Veel competities in eigen land komen dit weekend tot zijn eind. Na een lang seizoen wordt eindelijk weer gevierd of jammerlijk gebaald.

Advertentie

In december 2021 en januari van het huidige kalenderjaar stond de competitie door de lockdown stil. Het NHV besloot in februari weer te starten en door te gaan tot half mei.

Na lang stilzitten even wennen aan de nieuwe kalender. Niet spelen tot begin april, maar zes weken langer door. Al snel werd de agenda door heel veel teams in de subtop en breedtesport omarmd.

Prestaties krijgen na twee seizoenen vervroegd afbreken weer waarde. Kampioenschappen met bijbehorende promotie kunnen gevierd worden. Wat te denken van spelen om lijfsbehoud. Erin of toch eruit. Doel behaald of net niet.

Knokken voor je plekje
Het seizoen 2019/2020 werd door het coronavirus in maart 2020 plots afgebroken en niet meer hervat. Het competitiejaar erop telde voor heel veel (jeugd)teams slechts twee, soms drie, speelrondes. Het huidige seizoen wordt afgemaakt en dat is voor veel ploegen waardevol. Indelingsverzoeken overboord, knokken voor je plekje.

In de top wordt nog even doorgespeeld. In de HandbalNL League, eredivisie en eerste divisie breken zelfs de belangrijkste weken aan. VOC en HandbaL Venlo beginnen dit weekend aan de best-of-three. Daaronder is het tijd voor andere zaken.

NK Beach Handball
Na dit weekend lassen veel verenigingen even een pauze in. Daarna volgt spelen op het veld of zand. Het NHV heeft de Beach Tour verlengd. Het NK Beach Handball is niet begin juli, maar eind augustus. Zo krijgen alle teams de tijd in de zomer punten voor de Beach Tour op te pikken.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie