Snelder: “We zitten er goed in”

By 1 augustus 2021augustus 3rd, 2021Achtergrond, Artikelen, Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Voor de eerste keer tijdens de Spelen stapte Nederland gisteren als verliezer van het veld (29-27). Maar aanvoerder Danick Snelder heeft toch een goed gevoel overgehouden aan de partij tegen groepshoofd Noorwegen.

Advertentie

Dat zegt ze tegenover de NOS: “Zonde van de gemiste kansen. We moeten niet te veel waarde aan de stand hechten, maar vasthouden aan het goede gevoel.”

Laten zien
Tot 26-26 kon Oranje mee met de Europees kampioen. “We werden soms in balbezit te slordig”, legt Snelder de vinger op de zere plek. “Ook hebben we twee à drie aanvallen van Noorwegen nodig in de dekking iets om te zetten. Dat mag straks wanneer het er echt om gaat niet gebeuren.”

Plek twee in de poule ligt voor het grijpen voor Nederland dat dan de nummer drie van groep B, nu Spanje, tegenkomt. “Ik ben echt wel tevreden. Natuurlijk gaan er dingen mis, maar ik denk vooral dat we hebben laten zien met Noorwegen mee te kunnen.”

Montenegro
Er staat nog één ronde in de groepsfase op de planning. Op woensdag is in Tokio de kwartfinale. Snelder: “We zitten er goed in. Dat moeten we maandag tegen Montenegro en daarna doorzetten.”

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie