Team Esbjerg en Polman weer beste van Denemarken

0

Het Team Esbjerg van international Estavana Polman is kampioen van Denemarken. De rood-witten grepen in 2016 voor het laatst de landstitel.

In de tweede finalepartij boekte Team Esbjerg een nipte zege op Herning-Ikast Handbold. Het werd 19-20. Op zaterdag waren Polman en consorten op voorsprong gekomen in de best-of-three om de schaal in Denemarken.

Op dinsdagavond maakte Polman, die een plekje heeft gekregen in het sterrenteam, twee goals. De international gaf vier assists waar een doelpunt uit kwam.

2016
In 2016 greep Team Esbjerg voor het laatst de landstitel. Ook toen stond Polman, net als Laura van der Heijden, al onder contract bij de rood-witten. Polman heeft haar contract bij de kersverse landskampioen reeds verlengd.

Troostfinale
Op vrijdag wordt de troostfinale in Denemarken afgewerkt. Odense HC, dat de reguliere competitie nog aan kop afsloot, ontvangt in eigen huis de onttroonde landskampioen: Kobenhavn Handbold. De tussenstand is één tegen één, waardoor de bronzen plak over drie dagen aan de winnaar van het treffen wordt vergeven.

Foto: FotoReza

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here