Ten Holte toont zich in Moskou

By 16 januari 2021Buitenland, Duitsland, Featured

Punten heeft het niet opgeleverd, maar doelvrouw Yara ten Holte heeft zich namens Borussia Dortmund flink laten zien in Moskou. Het Champions League-duel werd uiteindelijk gewonnen door thuisploeg CSKA: 29-22.

Advertentie

Pas in de tweede helft, na 19-12, kwam Ten Holte het parket in Rusland op. Ze maakte in het half uur onder de Duitse lat negen stops (40%).

De twintiger maakt een vreemd seizoen door. In augustus zocht Borussia Dortmund nog onderdak voor Ten Holte die ook bij tweede Bundesliga-club TuS Lintfort tussen de palen mocht staan. Gewilde speelminuten kwamen uiteindelijk op hoger niveau.

Door blessureleed kreeg Ten Holte, oud-speelster van Dalfsen, alsnog de kans bij Borussia Dortmund. Niet alleen in de Bundesliga, maar ook de Champions League liet ze zien uit het juiste hout gesneden te zijn. In oktober 2020 sloot ze tijdens een trainingsweek zelfs aan bij Oranje.

Zo ook op bezoek bij CSKA. Bij Borussia Dortmund zijn internationals Isabell Roch en Rinka Duijndam de concurrenten van Ten Holte. In het geel-zwart vonden Inger Smits en Tessa van Zijl in Rusland ieder vier keer het net.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie