Skip to main content

THW Kiel strikt een van de grootste talenten van Europa

By 1 september 2022Europa, Voorpagina

THW Kiel wordt vanaf de zomer van 2023 de volgende club van een van de grootste talenten van Europa: Elias Ellefsen á Skipagøtu (20).

Advertentie

De spelmaker van de Faeröer Eilanden maakt het seizoen af bij IK Sävehof uit Zweden. Ellefsen á Skipagøtu, MVP van de Zweedse eredivisie, liet vorige maand op het EK U20 nog maar eens zien uit het juiste hout gesneden te zijn.

Spelinzicht en creatief
De Faeröer Eilanden stuntte tegen Denemarken (32-33) en de aanwinst van THW Kiel scoorde negen keer. In zijn thuisland is Ellefsen á Skipagøtu ondanks zijn twintigjarige leeftijd al verkozen tot ‘Sportman van het Jaar’.

Bij THW Kiel heeft Ellefsen á Skipagøtu voor vier seizoenen getekend. Viktor Szilagyi van de Duitse Supercup-winnaar over de aanwinst: “Elias is een van Europa’s grootste talenten. Hij heeft veel verstand van het spel en is creatief. We zijn blij dat we hem tijdens een bezoek aan de club hebben kunnen overtuigen.”

Jongere broertje en Mittún
De Faeröer Eilanden is maar klein, maar beschikt over een uitstekende generatie handballers. Naast Ellefsen á Skipagøtu staan ook zijn jongere broertje Roi Ellefsen á Skipagøtu en Óli Mittún al op de lijstjes van de beste scouts.

Foto: FotoReza

Advertentie