Topschutter Smits geeft return in Celje niet op

By 7 januari 2021Oranje, Oranje Heren, Voorpagina

Met acht doelpunten was Kay Smits in het EK-kwalificatieduel tegen Slovenië verantwoordelijk voor de meeste goals van Oranje. Op Ziggo Sport blikte de linkspoot vooruit op de return van zondag in Celje.

De 23-34 nederlaag van de nationale ploeg zat Smits niet lekker. Na één helft stonden de Oranjemannen nog aan de goede kant van de score (15-14). “De Slovenen kunnen onze ballen eruit pikken, omdat ze zien dat we gaan passen. De dreiging richting het doel miste”, biecht Smits op.

Voor de pauze was de rechteropbouwspeler van TTH Holstebro goed voor zes treffers. Broer Jorn Smits zette de gezinsteller op tien. “In de eerste helft denk ik dat ik gevaarlijk ben. Ook na rust maak ik iets teveel fouten. Daar baal ik van”, is de Limburger zelfkritisch.

Bart Ravensbergen
Ook doelman Bart Ravensbergen scoorde tegen de halve finalist van het afgelopen EK een voldoende. Zeker voor rust maakte de goalie van HSG Nordhorn-Lingen met een aantal weergaloze stops indruk. “Ik baal van het slot”, zegt Ravensbergen. “Het doelsaldo kan voor plaats drie nog wel eens belangrijk zijn.”

Morgenochtend stapt op het vliegtuig naar Slovenië. Zondag is om 20:00 in Celje de return. “We moeten vooral kijken naar de eerste helft. Toen wisten we wel de oplossing te vinden. Dan kun je mee met het niveau van Slovenië”, besluit Smits.