“Tot de wedstrijd tegen Frankrijk heb ik er zó van genoten”

By 5 augustus 2021Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Voor de camera van de NOS brak Nycke Groot (33) na de deceptie in de kwartfinale van de Spelen tegen Frankrijk even. “Het is gewoon heel jammer het zo af te sluiten.”

Advertentie

De 32-22 nederlaag is Groot’s laatste kunstje voor de nationale ploeg geworden. “Ik vind dat we zo ondermaats hebben gespeeld”, is de spelmaakster kritisch. “Onder ons niveau dat we kunnen halen. Dat doet gewoon heel erg pijn.”

Aan het begin van het interview zoekt Groot naar een verklaring voor de off-day van de Oranjedames: “Ik weet niet of we overweldigd worden door de kracht waarmee ze komen. Ze zijn onwijs sterk in de dekking en daar komen we niet doorheen. Ook in de break-outs, we wisten dat ze daar sterk in zijn, kunnen we ze niet afstoppen. We geven het weg.”

Geen zenuwen
In Tokio liet de Noord-Hollandse bij vlagen haar genialiteit zien. Tien doelpunten en de meeste assists van allemaal: 22.

Advertentie

Met lood in haar schoenen staat de inmiddels gestopte international de pers vlak na de veegpartij te woord. “Er zit veel ervaring in de ploeg, maar er zijn ook veel jonge meiden die voor het eerst op de Spelen staan. Die maken ook veel minuten. Bij mij waren niet veel zenuwen. Ik had er gewoon heel veel zin in.”

Grote teleurstelling
Dan breekt Groot. Ze lijkt zich te beseffen dat dit haar allerlaatste wedstrijd als prof is geweest. “Het is gewoon heel jammer het zo af te sluiten. Tot de wedstrijd tegen Frankrijk heb ik er zo van genoten.” Tranen bij Groot die even moet slikken. “Ik genoot echt.”

Ze probeert zich te herpakken: “Nu ben ik gewoon zo teleurgesteld dat het zo moest gaan. Dat overheerst nu gewoon.”

Foto: FotoReza

Advertentie