Skip to main content

Verjongd E&O gaat strijd aan in ‘interessante’ eredivisie

By 8 augustus 2017Eredivisie, Voorpagina

De mannen van Oosting/E&O werkten dit weekend het eerste oefenduel af. Joop Fiege kijkt met tevredenheid terug op de eerste twee weken van de voorbereiding. De teruggekeerde oefenmeester gaat in Emmen aan de slag met een hele jonge groep en mikt op plaatsing voor de BENE-League.

Advertentie

“We hebben een hele grote selectie. Daar ben ik erg blij mee”, begint Joop Fiege. Na een avontuur bij het Zwitserse RTV Basel is de bondscoach terug te vinden op de Nederlandse velden. “De talentvolle A-jeugd traint ook mee. Die werden op het afgelopen NK derde van Nederland. Ik heb altijd wel een groep van een man of achttien. Dat is heel prettig trainen.”

Krachttraining
Fiege zag in de zomer drie ervaren spelers stoppen. “Daarvoor in de plaats komen jongens van achttien jaar. Dat is een uitdaging”, vertelt de oefenmeester. Zo kwam jongeling Koen Schoemaker over van AHV Swift. “Er wordt buitengewoon hard getraind. Ook doen we veel aan krachttraining. De jonge jongens moeten er wat kilo’s bij krijgen. Ze ontwikkelen zich heel aardig.”

“De jonge jongens moeten er wat kilo’s bij krijgen”

Vrijdagavond oefende E&O tegen derde Bundesliga-club OHV Aurich. “Zeven minuten voor tijd stonden we gelijk. 25-25. Uiteindelijk hebben we verloren met 30-27. Maar ik kijk met een goed gevoel terug op die wedstrijd”, is Fiege enthousiast. Op de bank begroette de hoofdcoach een nieuwe assistent: Freek Gielen. De oud-speler is dit seizoen de rechterhand van Fiege.

Advertentie

Kapers op de kust
Afgelopen seizoen grepen de groen-witten voor het tweede jaar op rij naast een ticket voor de BENE-League. Ondanks de jonge leeftijd van de selectie mikt E&O opnieuw op plaatsing voor de grensoverschrijdende competitie. “Alles is mogelijk”, vindt Fiege. “Belangrijke spelers met routine moeten dan wel erbij blijven, dat is belangrijk voor ons. Het moet goed vallen, want er zijn meer kapers op de kust.”

“De eredivisie is veel interessanter geworden”

“De eredivisie is veel interessanter geworden”, weet de geboren Amsterdammer. “BFC is erbij gekomen. Die hebben een mooie mix. Verder heeft Houten zich goed versterkt. We hebben tegen elkaar gezegd: nu we er toch zijn gaan we er voor. Ja, we zijn jong. Maar door de grote selectie kan ik jongens écht proberen beter te maken. Dat is fijn werken.”

Trouw
Aanstaande zaterdag (15:00) oefent E&O opnieuw tegen OHV Aurich. Dit keer komt de Duitse ploeg naar Emmen. “Dan zullen ook Toby Trouw en Mareno de Boer hun eerste minuutjes na een blessure maken”, is Fiege tot slot opgewekt.

Foto: FotoReza

Advertentie

Join the discussion One Comment