Skip to main content

Verraste Van den Beucken vreet minuten in Bundesliga

Zich stevig laten gelden op de training van TBV Lemgo. En debuteren in de Bundesliga. Dat waren de doelen van doelman Mark van den Beucken nadat hij overstapte naar de Bundesliga-club. De afgelopen maanden was hij plots een belangrijke pion voor coach en oud-topspeler Florian Kehrmann. 

Advertentie

“De eerste keeper, de Pool Piotr Wizsomirski, raakte in december geblesseerd”, begint Van den Beucken vanuit zijn kamer in Duitsland over de afgelopen maanden. “Toen heb ik mijn debuut gemaakt tegen Rhein Neckar Löwen”, ratelt de 20-jarige Limburger achteloos op. De landskampioen, alsof het niets is.

“Tegen Leipzig heb ik me voor het eerst echt kunnen laten zien aan het thuispubliek”

Van de Panningse De Heuf naar de Lipperlandhalle in Lemgo. Een waanzinnige stap voor de getalenteerde sluitpost. Achtereenvolgens maakte Van den Beucken minuten tegen grootmachten Füchse Berlin, HSC 2000 Coburg en SC DHfK Leipzig. “Tegen Leipzig heb ik me voor het eerst echt kunnen laten zien aan het thuispubliek”, is Van den Beucken stiekem trots. “Ik kwam er de laatste twintig minuten in en heb m’n steentje bij kunnen dragen. We speelden die wedstrijd gelijk. Het waren belangrijke punten.”

Zestiende plaats
Toen Van den Beucken de overstap maakte van Bevo naar Duitsland hoopte hij op een debuut in de Bundesliga: de sterkste handbalcompetitie van de wereld. Een tijdelijke plaats in de selectie van de Bundesliga-club volgde. De Zuiderling wil meer. “De doelen liggen veel hoger nu”, legt de keeper uit. “Natuurlijk ben ik heel blij met wat ik gepresteerd heb, maar nu moet ik verder kijken. En vooral beter worden.”

Advertentie

“De doelen liggen veel hoger nu”

Met nog acht wedstrijden te gaan strijdt TBV Lemgo met drie andere clubs tegen de gevaarlijke zestiende plaats. Coach Kehrmann kiest de komende drie wedstrijden voor een ander keepersduo. “Daarna gaat hij ons weer opnieuw beoordelen”, laat Van den Beucken zich niet van zijn stuk brengen. “Het belangrijkste is dat we ons handhaven. Gezien de kwaliteiten van de ploeg horen wij in de Bundesliga, maar kwaliteit is niet altijd doorslaggevend. Het teamgevoel is een belangrijk aspect in lastige wedstrijden.”

In de nieuwe editie van Handbal Inside Magazine vertelt Mark van den Beucken veel uitgebreider over zijn leven in Duitsland, het debuut in de Bundesliga, de nationale ploeg en zijn handbaldromen. 

Foto: FotoReza

Advertentie