Skip to main content

Vier internationals actief in EHF Cup

By 20 oktober 2016Buitenland, Voorpagina

Vier Oranjemannen zijn nog in de race voor de EHF Cup. Dinsdagmiddag was de loting.

Advertentie

Met Fabian van Olphen (SC Magdenburg), Jeffrey Boomhouwer en Arjan Haenen (MT Melsungen) en Iso Sluijters (Górnik Zabrze) heeft Nederland nog drie ijzers in het vuur. De landgenoten ontlopen elkaar in de derde ronde van het tweede bekertoernooi van Europa.

Cocks
Beide Bundesliga-clubs treffen een Kroatische opponent. Bekerwinnaar SC Magdenburg werd gekoppeld aan RK Nexe. Melsungen, dat afgelopen seizoen verraste met een uitstekende vierde plaats, gaat op bezoek bij HC Zamet.

De nieuwe club van Sluijters, Gornik Zabrze, staat een onderonsje met het Finse Cocks te wachten. De formatie van de lange linkshander versloeg in de tweede ronde knap ACC Filippos Verias. Filippos Verias pakte afgelopen seizoen de dubbel in de Griekse competitie. Cocks stroomt na een mislukte kwalificatie voor de Champions League in.

Groepsfase
De heenmatch staat gepland in het weekend van 19 en 20 november. De winnaars van de derde ronde plaatsen zich voor de groepsfase van de EHF Cup. OCI-Lions stuntte vorig seizoen met plaatsing voor de poulefase.

Foto: FotoReza

Advertentie

Join the discussion One Comment

  • w88 schreef:

    880617 570026I was suggested this blog by way of my cousin. Im no longer certain whether or not this put up is written by him as nobody else realize such detailed about my trouble. Youre wonderful! Thanks! 95421