Skip to main content

VOC en VZV openen Noord Holland Cup met kleine overwinning

By 25 augustus 2020Voorpagina

VOC en VZV zijn de Noord Holland Cup, een oefentoernooi ter voorbereiding op de eredivisie, gestart met een overwinning.

Advertentie

In Volendam stond de eerste speelronde van het onderlinge oefentoernooi tussen de eredivisionisten uit Noord-Holland op het programma. Landskampioen VOC nam het op tegen het SEW van Arthur Langedijk.

Voor rust hadden de Amsterdammers weinig moeite met SEW. Bij 12-18 zocht de ploeg van Rachel de Haze, de oud-speelster heeft het stokje overgenomen van Ricardo Clarijs, de kleedkamer op. Bij VOC bleef Michelle Goos nog de hele wedstrijd op de bank.

Aansluitingstreffer van Holster
Na de pauze kwam SEW sterk terug. Een kwartier voor tijd tekende Britt Holster zelfs voor de aansluitingstreffer (21-22). In het vervolg bleek VOC toch sterker. Oud-speelster van SEW Riejanne Blaauw, de hoekspeelster heeft besloten over te stappen naar de club uit de hoofdstad, bepaalde de eindstand op 28-31.

Advertentie

Ook thuisploeg Volendam en VZV maakten het spannend. Na de eerste helft stonden de oranjehemden, waar de Amerikaan Mark Ortega aan het roer staat, aan de goede kant van de score (12-11). Het thuispubliek in het vissersdorp maakte kennis met een hoop nieuwelingen.

In de slotseconde
In het tweede bedrijf knokte VZV zich na 19-14 terug. Met nog dertig seconden op de klok kreeg Volendam bij 25-25 de kans de oefenpot alsnog naar zich toe te trekken. Na balverlies zorgde Maud Kruijer in de slotseconden voor de beslissing in het voordeel van de gasten uit ’t Veld.

De Noord Holland Cup vervolgt woensdagavond in het onderkomen van VZV. Om 19:00 spelen VOC en Volendam tegen elkaar. Aansluitend staat SEW – VZV op de agenda. Op zondag is de finale van het oefentoernooi.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie