Volendam krabbelt op, spelmaker Blaauw popelt

1

Een nationale veelvraat is Volendam al enige seizoenen niet meer. In 2013 werd de bekerhouder voor het laatst kampioen van het land. Volgens spelmaker Erik Blaauw staan de oranjehemden niet stil. 

“Als je graag met mensen omgaat, vind je zo je nieuwe plekje. Ik heb nooit spijt gehad van mijn stap van Aalsmeer naar Volendam.” Blaauw is stellig. De gevoelige overstap naar de concurrent uit Noord-Holland is de vrolijke oud-speler van Aalsmeer nooit duur komen te staan. “Ik was op zoek naar speeltijd en dat gunde Aalsmeer me. Ik ben tevreden over mijn inbreng bij Volendam afgelopen seizoen.”

De middenopbouwer ontpopte zich snel tot een van de constante factoren bij zijn nieuwe club. Gewenst, stelt Blaauw: “Volendam raakte vorige zomer veel jongens kwijt. Denk aan Curic, Beemsterboer en Mrsulja. Daarvoor werden niet één-op-één vervangers gehaald. Veel jonge jongens stoeiden met hun vorm.”

Interesse uit Duitsland
Door de uitbraak van het coronavirus werd Volendam spelen om lijfsbehoud bespaard. Eind juli gaat de formatie van Hans van Dijk, die ondanks de tegenvallende resultaten in het vissersdorp is gebleven, tijdens de start van de voorbereiding voor een herkansing. “Met Gerrie Eijlers en Tim Claessens raken we opnieuw belangrijke schakels kwijt. Dat probeert de club op te vangen door de staf te professionaliseren. Daardoor kunnen we gerichter gaan trainen.”

“De basis van de ploeg blijft in mijn ogen sterk”, gaat Blaauw verder. Door zijn goede debuutseizoen in Volendam kon de oudere broer van jeugdinternational Niko Blaauw voor de uitbraak van het virus rekenen op interesse uit het buitenland. “Maar concreet is dat door omstandigheden niet geworden. Het voelt na een seizoen met veel speelminuten als een compliment dat clubs naar je vragen. k ben blij dat ik heb kunnen laten zien wat ik in mijn mars heb.”

Nieuwe stap
In het oranje van de ‘andere’ topclub uit Noord-Holland wil Blaauw zich weer gaan mengen in de strijd om de hoofdprijzen. “Ik zie er erg naar uit om weer te starten. Er staat een talentvolle groep. Hopelijk kunnen we een nieuwe stap maken. Dat is bij een grote club als Volendam nodig.”

Foto: FotoReza

1 REACTIE

  1. I’m really inspired together with your writing abilities and also
    with the layout on your weblog. Is this a paid topic or did you customize it yourself?
    Anyway keep up the nice quality writing, it’s rare to look a great
    blog like this one these days..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here