Vollebregt wil Quintus in de BENE-League houden

Ard Vollebregt (30) is bezig aan zijn laatste weken op het veld en hoopt Quintus in de lente in de BENE-League te houden. Dat vertelt hij tegenover Peter Lotman van het AD.

Advertentie

Met vijf andere ploegen zijn Vollebregt en Quintus de aankomende weken in de HandbalNL League druk. De nummer laatst in de kampioenspoule zakt af naar de eredivisie.

Vollebregt heeft besloten te stoppen en zo is hij bezig aan zijn afscheidstournee. “Na een decennium intensief handballen in het eerste team vind ik dit een mooi moment om te stoppen”, vertelt de opbouwspeler van Quintus. “Ik wil alleen nog proberen om Quintus in de BENE-League te houden.”

Het liefst in De Heuf
In het seizoen 2016/2017 promoveerde Vollebregt onder coach René Zwinkels naar de BENE-League. Drie seizoenen en veel ervaringen later keerde Quintus weer even terug naar de eredivisie om na een kampioenschap ten koste van Houten direct weer terug te keren.

Advertentie

Vollebregt: “Tegen bijna alle spelers van het Nederlands team heb ik mogen spelen en daar ben ik trots op. Tegen Aalsmeer en Bocholt hebben we het altijd lastig. Daar lopen zulke goede spelers rond. Elk foutje dat je maakt, wordt direct afgestraft. En de mooiste club om tegen te spelen, vind ik Bevo. Dat komt ook door de hal in Panningen, een van de mooiste sporthallen. En ook door de sfeer met altijd veel publiek.”

Thuis tegen Bevo
Quintus, waar het coachduo Geert Hinskens/Jack van Lier gaat stoppen en wordt opgevolgd door de 33-jarige Zwitser Ruben Schelbert, heeft in de openingsronde van de HandbalNL League van LIONS verloren. In Sittard werd het 30-25 voor de thuisploeg. Dit weekend mag Vollebregt het in eigen huis tegen Bevo proberen.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie