Skip to main content

Voormalig international helpt noodlijdend Volendam uit de brand

By 8 oktober 2016BENE-league, Voorpagina

Tom Schilder maakt zaterdagavond zijn rentree op de Nederlandse handbalvelden. De cirkelloper van weleer helpt Kras/Volendam, dat kampt met een overvolle ziekenboeg, uit de brand.

Advertentie

Schilder was een belangrijke schakel tijdens de succesjaren in het palingdorp. De voormalig international werd onder meer zes keer landskampioen met Volendam. In het seizoen 2011-2012 werd Schilder verkozen tot beste cirkelloper van Nederland. De Volendammer kwam meer dan vijftig keer uit voor de nationale ploeg.

Lappenmand
Door blessures van Geert Hinskens, Jaap Beemsterboer, Maurits van Buren, Eduard Klyuyko en Diego Jacobs is de situatie bij de formatie van Pjotr Konitz nijpend. Na een succesvolle rentree in het tweede team stelt de 35-jarige Schilder zich in het thuisduel tegen BM Visé beschikbaar.

De Jong
Naast Schilder zal ook Melvin de Jong zich bij de wedstrijdselectie voegen. Na vorig seizoen besloot de rechteropbouwer te stoppen. Op die beslissing komt de pas 24-jarige linkshander terug.

Met slechts twee punten uit de eerste zes duels snakt Volendam naar succes. Alleen tegen Quintus werden, begin september, punten behaald (34-17). Met het Frans-Belgische BM Visé komt de nummer acht van de BENE-League zaterdagavond op bezoek in Noord-Holland.

Foto: Archief Volendam

Advertentie